CEPLJENJE PROTI COVID-19

Z veseljem vam sporočamo, da lahko svoje otroke starejse od 12 let naročite za cepljenje proti COVID-19, na cepljenje se lahko prijavite tudi starši in sorodniki otrok za katere skrbimo v Juventina Baby. Svoje Želje lahko sporocite v ambulanto na številko 01-235-08-70.

ZIMA JE PRED VRATI. KAKO ZMANJŠATI VERJETNOST ZA OKUŽBO V ZIMSKEM ČASU?

V jesensko-zimskem času smo zaradi večjega zadrževanja v zaprtih prostorih in bolj ugodnih temperaturah za širjenje virusov bolj na udaru, da podležemo okužbam. Tovrstne okužbe so lahko še posebej težavne za dojenčke in malčke, ki še nimajo utrjenega imunskega sistema.Da bi naše malčke v čim večji meri zaščitili pred okužbami, se lahko držimo nekaj preprostih načel.

Vsekakor se je pametno izogibati območjem z velikim pretokom ljudi (nakupovalni centri, igralnice,..), predvsem v obdobjih, ko obstaja velika verjetnost, da bo v množici tudi precej bolnih oziroma kužnih ljudi. Večina viroz se namreč prenaša kar po zraku, veliko okužb pa prenesemo tudi z našimi rokami. Zato je pomembno umivanje rok, zadrževanje na prostem, izogibanje bolnih otrok. Z novorojenčki in dojenčki se odsvetuje obiskovanje otrok, ki so v kolektivnih varstvih. Naš imunski sistem okrepimo z uživanjem uravnotežene hrane z veliko sadja in zelenjave, po potrebi tudi prehranskih dopolnil (vitamin D). Telesna aktivnost krepi celice našega imunskega sistema, prav tako zadostna količina spanca. Pomembno je da veste, da se lahko že otroci od 1.leta naprej cepijo proti gripi.

PREGLED NOVOROJENČKA

Prvi pregled novorojenčka pri izbranem pediatru običajno opravimo v starosti enega meseca. V primeru težav novorojenčka je potreben predčasni pregled. Svetujemo, da se po prihodu iz porodnišnice osebno ali telefonsko z našo medicinsko sestro dogovorite za pregled v naši ustanovi. Ob prvem pregledu prinesite s seboj otrokovo zdravstveno kartico in odpustnice iz porodnišnice. Dojenček lahko uporablja kartico zdravstvenega zavarovanja staršev le do starosti 60 dni kasneje pa mora imeti obvezno svojo kartico. Za vse novorojenčke in dojenčke, ki v naši ustanovi nimajo izbranega opravljamo po dogovoru tudi samoplačniške preglede ter cepljenja.

Juventina novice

Vpišite se v naše e-mail novičke ter pridobite strokovne modne in lepotne nasvete naših strokovnjakov.

Uspešno ste se naročili na glasilo

Pri poskusu pošiljanja zahteve je prišlo do napake. Prosim poskusite ponovno.

Juventina clinc will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.