Laser v estetski kirurgiji

Laser v estetski kirurgiji

Laser je zgolj ena beseda, ki pa označuje številne, raznovrstne laserske naprave različnih valovnih dolžin in načinov delovanja ter najrazličnejše ročnike.

Glavna prednost zdravljenja z laserjem je selektivnost, kar pomeni, da delujemo na točno določena tarčna tkiva in ohranimo vsa druga, zato so pri pravilno izbrani laserski napravi in brezhibni izvedbi brazgotine minimalne. Selektivnost laserja dosežemo s pravilno izbiro ustrezne valovne dolžine, trajanja obsevanja, količine dovedene energije, premera laserskega žarka ter sočasnim zaščitnim hlajenjem povrhnjice. Z laserjem lahko opravimo korekcije vseh površinskih kožnih sprememb (nenevarni kožni tumorji, manjše brazgotine, hiperpigmentacije, statične gube) in večine žilnih sprememb v koži. Cilj laserskega zdravljenja je vzpostavitev normalne barve in površine kože. .

Danes nam tehnološki razvoj omogoča uporabo najrazličnejših laserskih naprav in ročnikov, kar nam ob ustreznem strokovnem znanju omogoča zelo varno in učinkovito delo, prilagojeno željam vsakega posameznika. V zadnjih letih laser uporabljajo tudi številni posamezniki brez ustreznega znanja, ki obljubljajo čudežne rezultate in so zaradi nekritičnosti ter slabih marketinških akcij napravili veliko škode. Laser je v izkušenih rokah nepogrešljiv saj ga odlikujejo selektivnost, natančnost in učinkovitost.