Nekirurški posegi na obrazu

  • NEKIRURŠKO POMLAJEVANJE OBRAZA
  • BOTOKS
  • TKIVNA POLNILA ALI »FILERJI«
  • ZDRAVLJENJE S PRP
  • PILING
  • POMLAJEVANJE Z LASERJEM
  • RADIOFREKVENCA SECRET

NEKIRURŠKO POMLAJEVANJE OBRAZA

Znaki staranja obraza so univerzalni. Nekatere gube v naš obraz zareže čas, saj so gube in brazde po obrazu naravna posledica staranja, ki zajema izgubo prožnosti kože, stanjšanje kože, izgubo kolagena ter usihanje mehkih tkiv obraza.

Posledica delovanja gravitacije so odvečna koža, ohlapna, zgubana koža na vratu, upadla lica, pojavijo se brazde. Obstajajo pa tudi gube, ki si jih pomagamo zarezovati sami, in sicer s ponavljajočimi se mimičnimi gibi obraza in grimasami, kajenjem, izpostavljanjem soncu, nihanjem telesne teže, stresom. Od zunanjih dejavnikov pospešuje staranje kože tudi onesnažen zrak.

Posledice staranja je mogoče omiliti le s celostnim pristopom in pravočasno obravnavo, ki upošteva vse anatomske, biološke in tkivne (histološke) spremembe. Na osnovi natančnega pregleda svetujemo ustrezno nekirurško ali kirurško zdravljenje. Pri ljudeh med 30. in 40. letom se največkrat odločimo za neinvazivni pristop, po 60. letu pa največ dosežemo s kirurškim posegom. Za kombinacijo obeh pristopov se odločimo med 40. in 50. letom starosti.

Uspešno pomlajevanje starajočega se obraza temelji na skrbni oceni aktinične (to je s soncem povzročene) in starostne poškodbe kože. Na voljo imamo veliko tehnik pomlajevanja, s katerimi lahko obnovimo površino kože, ohromimo obrazno mišičje ali nadomestimo mehka tkiva.

1. BOTOKS

Kontrakcija mimičnih mišic obraza povzroča dinamične gube, ki po končanem gibu sicer izginejo, a z leti, zaradi ponavljajočih se gibov, vodijo v trajne, statične gube, ki jih z obrazno mimiko ne moremo izravnati.

Opis posega

Takšne osebe so stalno videti pretirano zaskrbljene, utrujene in slabe volje. To lahko preprečimo, če v izbrane mimične mišice obraza injiciramo majhne količine toksina botulina.

Toksin botulin proizvaja bakterija Clostridium botulinum. V estetske namene uporabljamo tip A, ki ga v zelo majhnih količinah z zelo tanko iglico natančno vbrizgamo v izbrane dele obraznih mišic in tako prekinemo prenos živčnega impulza ter prehodno ohromimo mimične obrazne mišice. Kratkotrajne posledice so spremembe neželenih mimičnih gub (zlasti na čelu in okoli oči). Poseg je hiter, le malo boleč in ponovljiv, učinek pa začasen. Obrazne mišice začnejo počasi pridobivati moč po šestih do sedmih mesecih, kar ima za posledico ponovno pojavitev gub. Po dveh letih ponavljajočega se injiciranja toksina se trajanje učinka podaljša. Izvajalci z dobrim znanjem lahko omogočijo tudi dvig obrvnih lokov brez uporabe kirurških tehnik in brazgotin (kemični »browlift«), kar dodatno prispeva k mladostnemu videzu obraza. Izkušen kirurg bo poskrbel, da obraz ne bo paraliziran, temveč zgolj osvežen in spočit. Z natančnim programom bo tudi preprečil trajne statične gube obraza.

Nega po posegu

Še 6 ur po posegu se izogibajte dvigovanju težjih bremen in težjim telesnim dejavnostim. V tem času tudi ne prijemajte območij, kjer je bil toksin botulinum injiciran. Tako bo zdravilo ostalo v predelu, kjer je bilo injicirano, in ne bo potovalo drugam. Še 10 dni po posegu odsvetujemo zdravljenje z laserjem ali mikrodermoabrazijo. Če boste na soncu, uporabite zaščitno kremo s SPF vsaj 30. V tem času prav tako ne obiskujte solarija.

Pogosta vprašanja

Ali so možni zapleti?
Občasno se pojavljajo blagi nekaj ur trajajoči glavoboli, otekline na mestu vboda, manjša krvavitev. Zapleti so ob pravilni uporabi in poznavanju anatomije obraznih mišic zelo redki. Opisani pa so tudi prehodno padajoča zgornja veka in povešen ustni kot.

 

Kdaj toksina botulina ne smemo uporabljati?
Toksin botulin je kontraindiciran pri aktivni okužbi na mestu aplikacije, pri znani preobčutljivosti za katerokoli sestavino raztopine, pri bolnikih z motnjami živčno-mišičnega prenosa (miastenija gravis), pri jemanju aminoglikozidnih antibiotikov ali drugih zdravil, ki učinkujejo na živčno-mišični prenos, med nosečnostjo in dojenjem.

2. TKIVNA POLNILA ALI »FILERJI«

Tkivna polnila delimo glede na sestavo in obstojnost. Po sestavi jih delimo na avtologne, biološke ali sintetične, po obstojnosti pa na začasne ali trajne.

Opis posega

Telesu lastna, avtologna polnila, kot je na primer lastna maščoba, so zelo varna in povezana z manjšimi brazgotinicami na odvzemnem mestu. V najboljših ustanovah uporabljajo tudi kulture lastnih celic: autologena® (kolagen, pripravljen iz bolnikove lastne kože) in isolagena® (kultura fibroblastov, vzgojena iz bolnikovih lastnih fibroblastov). Glavna predstavnika bioloških polnil sta organska preparata kolagen in hialuronska kislina. Njune prednosti so preprosta uporaba in široka razpoložljivost na tržišču, slabosti pa neobstojnost (po določenem času se resorbirajo) in zelo redko preobčutljivost za njihove sestavine s čezmernim odzivom telesa.Sintetična polnila so relativno obstojna in trajna. Njihova glavna prednost je, da že z eno aplikacijo dosežemo končen, trajen rezultat. Njihova glavna slabost so nastanek granuloma (čezmerne reakcije organizma v obliki podkožne brazgotine – vozliča), ki zameji vbrizgano polnilo, akutne in pozne okužbe, premik polnila in trajna sprememba oblike dela telesa, ki je lahko tudi posledica odstranitve ali zapletov pri uporabi preparata.

Telesu lastna, avtologna polnila, kot je na primer lastna maščoba, so zelo varna in povezana z manjšimi brazgotinicami na odvzemnem mestu.

Uporabo polnil predlagamo pri globokih gubah na obrazu (nazolabialne, marionetne in smejalne gube, vranje nožice), gubah okoli ust, gubah zaskrbljenosti v osrednjem delu čela, pri vrzelih v mehkih tkivih obraza, zlasti na sencih in licih. Postopek je skoraj neboleč in se opravi ambulantno. Poznamo več vrst polnil, dve predstavljamo v nadaljevanju.

Z različnimi polnili zapolnimo vdolbine v mehkih tkivih, ki so nastale zaradi poškodb ali med staranjem (statične gube in brazde), in povečamo prostornino tkiva (ustnice, obraz).

 

Hialuronska kislina
Hialuronska kislina je sestavni del telesa (ekstracelularnega matriksa). Na tržišču je zelo veliko polnil s hialuronsko kislino, ki se ločijo po koncentraciji, velikosti delcev in prečni povezanosti elementov. Posamezni preparati vsebujejo tudi lokalni anestetik, ki zmanjša bolečino med injiciranjem in po njem. Učinek hialuronske kisline traja od štiri do šest mesecev. Kombiniranje preparatov z različno velikimi delci omogoča prilagajanje terapije različnim vrstam struktur – od globokih nazolabialnih gub do, drobnih gub obraza, ustnic, v zadnjem času pa se preparati večje viskoznosti uporabljajo tudi za oblikovanje oziroma povečanje obraznih linij in povečanje prostornine.

Polnila s hialuronsko kislino povzročijo prehodno oteklino in občasno podplutbo. Oteklina izgine po treh do petih dneh, podplutba lahko traja do štirinajst dni. S ponavljajočimi se injiciranji se učinek podaljšuje, pa tudi količina hialuronske kisline pri posameznem injiciranju je manjša. Injekcije v področje ustnic so boleče, zato ob injiciranju uporabljamo površinsko ali infiltracijsko lokalno anestezijo.

 

Avtologna maščoba
Lastno maščobno tkivo se kot polnilo lahko uporablja za povečanje prostornine podkožnega tkiva obraza in drugih delov telesa (dojka, hrbtišče rok). Običajna mesta injiciranja na obrazu so spodnji očesni rob, ličnice, spodnja čeljust, sprednja ali zadnja čeljustna linija, brada, nazolabialne gube, senca. Na drugih delih telesa ga uporabljamo za korekcijo nepravilnosti, ki so nastale po nekaterih posegih (liposukciji ali rekonstrukciji dojk).

Nega po posegu

Še 6 ur po posegu se izogibajte dvigovanju težjih bremen in težjim telesnim dejavnostim. V tem času tudi ne prijemajte območij, kjer je bilo tkivno polnilo injicirano. Tako bo ostalo v predelu, kjer je bilo injicirano, in ne bo potovalo drugam.

Pričakovano je, da vas bo po operaciji bolelo, intenziteta in trajanje bolečin pa se razlikujeta od posameznika do posameznika in sta odvisna od kirurškega posega, anatomije in osebnosti bolnika; dojemanje bolečine je subjektivno in ga med pacienti ni moč primerjati. Po tem posegu ni pričakovati hujših bolečin; te navadno izzvenijo v nekaj urah po operaciji. Po operaciji sta prehodno vidni oteklina in rdečina. Oteklina se v prvih dneh po operaciji ob hlajenju zmanjša, rdečica pa izgine v nekaj urah.

Še 3 dni po posegu odsvetujemo izpostavljanje močnemu soncu in vročini. Še 10 dni po posegu odsvetujemo zdravljenje z laserjem ali mikrodermoabrazijo. Če boste na soncu, uporabite zaščitno kremo s SPF vsaj 30. V tem času prav tako ne obiskujte solarija.

Pogosta vprašanja

Hialuronska kislina – Ali so možni zapleti?
So redki in navadno prehodni – bolečina, rdečina, oteklina, podplutba, vnetje, asimetrija, alergične reakcije, hitra resorpcija tkivnega polnila, vozliči in absces.

 

Avtologna maščoba – Ali so možni zapleti?
So redki in navadno prehodni – bolečina, rdečina, oteklina, podplutba, vnetje, asimetrija. Glavni problem ostaja nepredvidljiva resorpcija vbrizganega maščevja.

3. ZDRAVLJENJE S PRP

Naravna, varna in učinkovita metoda za izboljšanje strukture kože in bolj mla- dosten videz je uporaba krvne plazme ali PRP. PRP (angleško Platelet Rich Plasma) je krvna plazma obogatena s trombociti, ki jo pridobimo iz pacientove krvi.

Opis posega

Iz vene na roki odvzamemo 10-20 mililitrov venske krvi in nato s posebno obdelavo in centrifugiranjem pridobimo koncentracijo rastnih faktorjev v trombocitni plazmi. Nato z zelo tanko iglo pripravek v majhnih količinah vbrizgamo v izbrana področja obraza in vratu, hrbtišče rok ali lasišče. Uporabimo lahko tudi tehniko več igel (“microneedling«).

Pogosto je priporočljivo postopek ponoviti 1-3-krat v prvih treh mesecih. Najboljše rezultate pa lahko dosežemo če uporabo PRP kombiniramo z laserskim pomlajevanjem, uporabo polnil in botulina, ter me- dicinske kozmetike.

Nega po posegu

Še 6 ur po posegu se izogibajte dvigovanju težjih bremen in težjim telesnim dejavnostim. V tem času tudi ne prijemajte območij, kjer je bilo PRP injicirano. Tako bo ostalo v predelu, kjer je bilo injicirano, in ne bo potovalo drugam.

Pričakovano je, da vas bo po operaciji bolelo, intenziteta in trajanje bolečin pa se razlikujeta od posameznika do posameznika in sta odvisna od kirurškega posega, anatomije in osebnosti bolnika; dojemanje bolečine je subjektivno in ga med pacienti ni moč primerjati. Po tem posegu ni pričakovati hujših bolečin; te navadno izzvenijo v nekaj urah po operaciji. Po operaciji sta prehodno vidni oteklina in rdečina. Oteklina se v prvih dneh po operaciji ob hlajenju zmanjša, rdečica pa izgine v nekaj urah.

Še 3 dni po posegu odsvetujemo izpostavljanje močnemu soncu in vročini. Še 10 dni po posegu odsvetujemo zdravljenje z laserjem ali mikrodermoabrazijo. Če boste na soncu, uporabite zaščitno kremo s SPF vsaj 30. V tem času prav tako ne obiskujte solarija.

Pogosta vprašanja

Kakšne so PREDNOSTI ZDRAVLJENJA S PRP?
Postopek je preprost, ne invaziven in varen. S telesom lastnim tkivom (z oboga- teno koncentrirano plazmo) zmanjšamo vnetne procese in pospešujemo regenera- cijo in stimuliramo celice in tkiva obraza. S stimulacijo celic povrhnjice in usnjice povečamo tvorbo kolagenskih in elastič- nih vlaken in pospešimo obnovo povrh- njice. S PRP, ki ga vbrizgamo v področje lasišča pa lahko stimuliramo rast las, omejimo izpadanje las in povzročimo, da so lasje bolj krepki. Tehnika se uporablja tudi pri moških s hormonsko povezanim izpadanjem las in plešavostjo ter po pre- saditvi las.

 

Kakšni so MOŽNI ZAPLETI?
Zapleti so izredno redki. Na mestu vboda se pojavi blago nelagodje in rahla rdečica in oteklina.

Tehnike PRP ne smemo izvajati pri nosečnicah in doječih materah, pacientih z avtoimunimi obolenji, boleznimi krvi in posameznikih, ki se zdravijo z imunosupresivi, glukokortikoidi in antikoagulanti.

4. PILING

S staranjem postane koža obraza ohlapna in pojavijo se gube. Te spremembe zakrivajo oko in zaradi njih delujejo oči manjše.

Opis posega

Mehanični piling
Poznamo tri metode mehaničnega pilinga: dermabrazija, mikrodermabrazija in terapija z radiofrekvenčnimi valovi. Pri dermabraziji uporabljamo za odstranjevanje povrhnjih delov kože ročno rotacijsko brusilko. Globino delovanja uravnavamo s pritiskom brusilke na površino, s hitrostjo vrtenja nastavka, z zrnatostjo/grobostjo nastavka, trajanjem postopka, odvisna pa je tudi od tipa in strukture kože. Z mikrodermabrazijo izravnamo kožne površinske nepravilnosti in spremembe pigmentacije. Za terapijo finih gub ni zelo uspešna. Ker prodre samo skozi zgornjo plast kože, lahko mikrodermabrazijo ponavljamo. Postopek navadno ni boleč in ne potrebuje splošne anestezije.

 

Kemični piling ali luščenje
To je kontrolirano odstranjevanje vrhnjice in/ali površinskega dela usnjice z namenom izboljšati in obnoviti strukturo ter pigmentacijo kože. Glede na globino prehajanja sredstva delimo piling na površinski, srednje globoki in globoki. S sredstvi za površinski piling namerno poškodujemo zgolj najbolj zgornje plasti kože. S sredstvi za srednje globoki piling poškodujemo zgornji del kože vključno z zgornjim delom usnjice. Sredstva za globoki piling uporabljamo le na obrazu in z njimi poškodujemo zgornje plasti kože do sredine usnjice.

S sredstvi za površinski piling namerno poškodujemo zgolj najbolj zgornje plasti kože.

Postopek je odvisen od kemičnega sredstva, ki ga uporabimo, in globine poškodbe kože. Na čisto kožo namažemo sredstvo in ga pustimo učinkovati točno določen čas. Nato sredstvo odstranimo in predpišemo ustrezno nego kože. Po površinskem pilingu koža ne potrebuje posebne nege, medtem ko moramo po srednje globokem in globokem pilingu poskrbeti za nego kože z aplikacijo vazelina, da preprečimo preveliko izgubo vode iz poškodovane kože. Četrti dan po posegu lahko začne bolnik uporabljati ličila ter čistilne in vlažilne kreme. Pri srednje globokem pilingu je priporočljivo nanašanje belilne kreme s hidrokinonom vsaj en teden po posegu, saj s tem preprečimo ponovno pigmentacijo zaradi izločanja hormonov in izpostavljenosti UV-sevanju. Pomembna je zaščita pred sončnimi žarki z uporabo sončnih krem z zaščitnim faktorjem nad 30.

Nega po posegu

Po posegu se začne obdobje okrevanja, ki je glede na vrsto operativnega zdravljenja psihofizično različno naporno. Ko se vrnete v domače okolje, si zagotovite mir za počitek. Še 6 ur po posegu se izogibajte ležanju na ravni podlagi (podložite si vzglavje), dvigovanju težjih bremen in težjim telesnim dejavnostim.Pripravljeni bodite na to, da boste potrebovali nekaj pomoči pri osnovnih potrebah. Pričakovano je, da vas bo po operaciji bolelo, intenziteta in trajanje bolečin pa se razlikujeta od posameznika do posameznika in sta odvisna od kirurškega posega, anatomije in osebnosti bolnika; dojemanje bolečine je subjektivno in ga med pacienti ni moč primerjati. Po tem posegu ni pričakovati hujših bolečin; te navadno izzvenijo v nekaj dneh po operaciji. Po operaciji sta prehodno vidni oteklina inr dečina. Oteklina se v prvih dneh po operaciji ob hlajenju zmanjša, rdečica pa izgine v treh tednih. Še 14 dni po posegu odsvetujemo zdravljenje z laserjem in uporabo izdelkov, ki vsebujejo vitamin A. 6–12 mesecev po posegu odsvetujemo izpostavljanje močnemu soncu (uporabite kremo s SPF vsaj 30) in obiske solarija.

Pogosta vprašanja

Ali so možni zapleti?
Kemični piling je relativno varen postopek pomlajevanja kože, zapleti so redki. Opisane so pordelost, oteklina, okužba, motnje v pigmentaciji kože, brazgotine. Pazljivost je potrebna že pri izbiri bolnikov, saj je treba izločiti tiste s temno poltjo in čezmernim brazgotinjenjem. Ljudje z latentno okužbo z virusom herpes simplex morajo pred posegom preventivno jemati protivirusno zaščito.

5. POMLAJEVANJE Z LASERJEM

Za korekcijo površinskih kožnih sprememb in pomlajevanje kože uporabljamo laserje, ki sevajo svetlobo daljših valovnih dolžin (2.940 nm), ki se dobro absorbirajo v molekulah vode.

Opis posega

Ob natančnem opisu poteka zdravljenja, pričakovanih rezultatih in možnih zapletih je treba ustvariti realno pričakovanje. Za odstranitev nekaterih sprememb je dovolj enkratno zdravljenje, pri drugih poteka zdravljenje v večtedenskih presledkih. Vsaj od štiri do osem tednov pred zdravljenjem in po njem moramo omejiti izpostavljenost soncu. Lasersko zdravljenje bolnikom ne povzroča večjega neugodja. Glede na vrsto posega ali velikost in lokalizacijo kožne spremembe ter glede na starost bolnika se odločimo za ustrezno obliko anestezije. Manjše spremembe pri odraslih običajno zdravimo brez predhodne anestezije, v večini preostalih primerov uporabimo lokalno anestezijo v obliki mazila EMLA, ki ga pol ure pred posegom nanesemo na obsevano področje. Zdravljenje večjih sprememb zahteva lokalno ali splošno anestezijo. Pri invazivnih pomlajevalnih tehnikah so učinki zdravljenja zelo opazni, vendar pa so stranski pojavi in obdobje celjenja nekoliko daljši.
Z vsakim prehodom laserskega žarka odstranimo vrhnjo, od sonca, kajenja in drugih dejavnikov poškodovano ter spremenjeno plast kože. Z laserjem tudi stimuliramo celice v koži (fibroblaste), ki posledično proizvajajo nov kolagen, bistveni element kakovostne in lepe kože. Sodobni laserji nam omogočajo uporabo različnih nastavitev in ročnikov, ki jih prilagajamo vsakemu posamezniku posebej. Z laserjem lahko zgladimo statične kožne gube. Učinki so v primerjavi z drugimi metodami trajnejši.

Nega po posegu

Po posegu se začne obdobje okrevanja, ki je glede na vrsto laserskega posega (jakost delovanja, število prehodov, velikost točke delovanja, način delovanja) psihofizično različno naporno. Ko se vrnete v domače okolje, si zagotovite mir za počitek. Še 6 ur po posegu se izogibajte ležanju na ravni podlagi (podložite si vzglavje), dvigovanju težjih bremen in težjim telesnim dejavnostim. Pričakovano je, da vas bo po operaciji bolelo, intenziteta in trajanje bolečin pa se razlikujeta od posameznika do posameznika in sta odvisna od kirurškega posega, anatomije in osebnosti bolnika; dojemanje bolečine je subjektivno in ga med pacienti ni moč primerjati. Bolečine navadno izzvenijo v nekaj dneh po operaciji. Po operaciji sta prehodno vidni oteklina in rdečina. Oteklina se v prvih dneh po operaciji ob hlajenju zmanjša, rdečica pa izgine v treh tednih. Še 14 dni po posegu odsvetujemo uporabo izdelkov, ki vsebujejo vitamin A. 6–12 mesecev po posegu odsvetujemo izpostavljanje močnemu soncu (uporabite kremo s SPF vsaj 30) in obiske solarija. Svetujemo uporabo priporočenih mazil za nego kože.

Pogosta vprašanja

Ali so možni zapleti?
Lasersko pomlajevanje je relativno varen postopek pomlajevanja kože, zapleti so redki. Opisane so pordelost, oteklina, okužba, motnje v pigmentaciji kože, brazgotine. Pazljivost je potrebna že pri izbiri bolnikov, saj je treba izločiti tiste s temno poltjo in čezmernim brazgotinjenjem. Ljudje z latentno okužbo z virusom herpes simplex morajo pred posegom preventivno jemati protivirusno zaščito.

6. RADIOFREKVENCA SECRET

Secret ™ RF je najnovejša multifunkcionalna Radiofrekvenčna naprava z mikroiglicami, ki ponuja novo obliko naprednih tretmajev v klinikan in estetksih centrih.

Opis

Secret ™ RF zagotavlja izjemne rezultate brez tveganja za dvig tkiva, zategovanje in pomlajevanje kože.

V zadnjem času se je zanimanje za nekirurške tretmaje s hitrim okrevanjem povečalo.

Več kot 70% ljudi motijo njihove drobne gubice in gube, tekstura in hiperpigmentacija.

Secret ™ RF je nov sistem frakfionalne mikroiglične radiofrekvence (RF) za čvrstitev tkiv in hemostazo, namenjen spodbujanju in preoblikovanju kolagena ter odpravljanju pogostih znakov staranja.

Idealen je za uporabo pri klijentih, ki želijo oživiti in osvežiti videz kože. S prilagajanjem mikro igel, Secret ™ RF lahko natančno dozira RF energijo na različnih globinah dermisa, tako da je zdravljenje mogoče prilagoditi individualnim težavam vsakega posameznika, ki ga obremenjujejo tanke gubice, gube, brazgotine od aknen, fotostaranje, kapilere in strije.

 

Druge naprave ali tretmaji samo dovajajo energijo na površino kože. Nasprotno pa z odlaganjem energije neposredno v globlje plasti kože, kjer je najbolj potrebna za regeneracijo zdravega novega kožnega tkiva, Secret ™ RF zdravljenje ustvari še bolj koristne rezultate od znotraj navzven. Z nežnim segrevanjem plasti kože, kjer prebivajo fibroblasti, nastane nastanek kolagena in elastina v višjo prestavo.

MINIMALNO NELAGODJE
Bipolarna radiofrekvenca zagotavlja natančno nadzorovano radiofrekvenčno energijo do selektivno nastavljenih globin (0,5 mm do 3,5 mm) s pomočjo patentirane pozlačene obdelane glave. Ta zelo nadzorovana porazdelitev energije pomaga zmanjšati nelagodje, povečati kožno koagulacijo in optimizirati čas okrevanja.

OPTIMALNA IN ENOTNA TERMOLIZA
Igle so popolnoma nameščene, da zagotavljajo enakomerno pokritost ciljnih območij. Motnje zaradi pretesnih igel lahko povzročijo neenakomerno strjevanje in lahko ogrozijo rezultat. Secret ™ RF s svojim natančnim inženiringom to tveganje zmanjšuje..

NAPRAVA ZA BRISANJE BRAZGOTIN OD AKEN
Secret ™ RF je sistem za zdravljenje brazgotin. Posebna kombinacija RF tehnologije z mikro iglami ima večjo sposobnost stimuliranja novega kolagena in je zelo učinkovita pri preoblikovanju strukture kože na več ravneh.

INOVATIVNO IN ZANESLJIVO ZDRAVLJENJE HIPERHIDROZE
Secret ™ RF zagotavlja zelo učinkovito zdravljenje problema prekomerno aktivnih znojnic. Toplota, ki nastane z natančnim nanašanjem bipolarne radiofrekvenčne energije na nadzorovane globine, nepovratno uniči žleze lojnice brez poškodbe povrhnjice.

Katera področja je mogoče obdelati z Secret ™ RF?

Ta postopek se lahko uporablja na koži kjer koli na telesu. Najpogostejša področja zdravljenja vključujejo: obraz, vrat, roke, dekolte, zadnji del rok, na trebuhu in stegnih ali kjer koli, kjer želijo klijenti zmanjšati pojav strij ali odvečne kože.

Kako dolgo trajajo rezultati mikroigličenja?

Secret ™ RF pomagajo izboljšati številne kožne razmere, tako da ponovno aktivirajo naravno tvorbo kolagena in elastina v telesu. S staranjem pa se kolagen in elastin še naprej razpadata. Če želite ohraniti rezultate, boste morali razporediti nadaljnje tretmaje, da boste ohranili optimalno raven kolagena in elastina v koži. Običajno se bolniki vračajo na nadaljnje preglede vsake štiri do šest tednov, ko dosežejo optimalne učinke prvotnega zdravljenja.
Vzdrževanje rezultatov na 1-2 leti. Trajnost rezultatov je 2-5 let.