Oblikovanje telesa

  • OBLIKOVANJE TELESA
  • KLASIČNA MASAŽA IN PRESOTERAPIJA
  • MEHANSKA LIMFNA DRENAŽA (PRESOTERPIJA)

OBLIKOVANJE TELESA

Mantra današnjega sveta je hitro. Hitro bi radi postali lepi, zdravi, polni energije. Izgubili kilograme, odvečne centimetre. Po možnosti brez napora in bolečin. Seveda čudežna tabletka ne obstaja, zato je ključno, da se preoblikovanja lotimo celostno – s pravilno prehrano in vadbo. Pri tem pa je lahko odlična sopotnica tudi terapija z limfno drenažo.

1. KLASIČNA MASAŽA IN PRESOTERAPIJA

Klasična masaža telesa učinkuje pozitivno tako na fizično kot psihično stanje ljudi.

Opis posega

S klasično masažo vplivamo na izboljšanje pretoka krvi in limfe, presnovo, živčevje in pospešujemo izločanje čezmerne vode iz telesa, zmanjšujemo mišično napetost in bolečino, pripomoremo k prožnosti kože ter blagodejno vplivamo in zmanjšujemo proizvodnjo stresnih hormonov.

Pred klasično masažo celotnega telesa opravimo natančen pogovor, da se seznanimo s strankinimi morebitnimi težavami, boleznimi ali poškodbami, ki lahko vplivajo na učinek masaže. Po pogovoru maser predstavi načrt masaže za največji sprostilni in terapevtski učinek na mehkih delih telesa, na hrbtu, nogah, rokah, trebuhu, zgornjem delu prsnega koša in obrazu. Pri masaži uporabljamo mandljevo olje oziroma druge ustrezne izdelke, ki vplivajo na pretok krvi in sprostitev mišic.

2. MEHANSKA LIMFNA DRENAŽA (PRESOTERPIJA)

Presoterapija je mehanska limfna drenaža, ki pospešuje naravni pretok limfe skozi telo in pomaga, da se ustvari in vzdržuje ravnovesje med pretokom krvi in limfnim sistemom. Omogoča izboljšanje prekrvavitve tkiv, s čimer poveča odplavljanje odpadnih produktov presnove, maščobnih oblog in proste tekočine. Naprava je uveljavljena in klinično preizkušena za enostavno in kakovostno izvajanje presoterapije, ki omogoča takojšnje in vidne rezultate brez stranskih učinkov. Klinično dokazano se uporablja za izboljšanje elastičnosti kože, regeneracijo kože in celotnega telesa, zmanjšanje volumna pri kroničnih edemih, oblikovanje telesa in anticelulitno terapijo. Ker terapija krepi imunski sistem in deluje protistresno, je odlična tudi kot preventivno sredstvo za dobro počutje in »lahke noge«.

Terapija se izvaja z individualno prilagodljivimi manšetami, ki jih namestimo okoli pasu, nog ali rok, za uravnavanje pritiska. Različni specialni programi delovanja omogočajo raznovrstno masažo in bolj učinkovit pretok limfne tekočine. Komore so ergonomsko oblikovane in omogočajo maksimalno udobje, izdelane pa so iz antibakterijskega materiala. Mehanska limfna drenaža in presoterapija sta odlični komplementarni metodi krioterapiji in kirurškim tehnikam.

Postopki po posegu

Pozitivni učinki masaže so opazni takoj po 60-minutni masaži in v naslednjih dneh.