Odstranjevanje dlak

  • DEPILACIJA in EPILACIJA
  • LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK
  • DEPILACIJA S TEKOČIM VOSKOM

DEPILACIJA in EPILACIJA

Na telesu je preko 5 milijonov dlak in želja po odstranjevanju je stara kot civilizacija sama. Depilacija je enostavna poltrajna metoda za odstranjevanje dlak na različnih telesnih regijah za lepši videz in športno dejavnost.

1. LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK

Medicinski laser Fotona Nd: Yag učinkovito in varno odstrani neželene dlake.

Opis posega

Poraščenost je estetski problem pri večini žensk in tudi moških. Laser Fotona Nd:Yag omogoča inovativni sistem termolize (toplotno uničenje) lasnih foliklov. Terapije so nežne, hitre in učinkovite, primerne za vse tipe kože, omogočajo pa dolgoročne rezultate brez vraščanja dlak, pordelosti ali vnetja kože. Terapija je lahko neučinkovita pri svetlih in puhastih dlakah.

Laserski žarki omogočajo odstranitev dlak brez nepotrebnih poškodb vrhnjih plasti kože. Energija laserja se selektivno absorbira v lasni čebulici (folikel) in jo tako trajno uniči. Za povečanje udobja med tretmajem površino kože hladimo in uporabljamo posebno oblikovan skener, s katerim natančno določimo in hitreje izvedemo tretma.

Medicinski laser Fotona Nd: Yag učinkovito in varno odstrani neželene dlake.

Nega po posegu

Po terapiji ni potrebna nobena posebna nega kože, lasni folikli odpadejo v 2–4 tednih. Glede na velikost obravnavane površine kože je potrebnih 6–10 terapij v 6-tedenskih razmikih, vendar le v primeru rasti novih dlak.

Pogosta vprašanja

Ali so možni zapleti?
Po posegu je obsevano področje lahko pordelo in rahlo oteklo, rdečina lahko traja do dva dni. Po postopku se je treba nekaj tednov izogibati sončnim žarkom in se zaščititi s sončno kremo z visokim zaščitnim faktorjem. Priporočljivo je tudi izogibanje vročim kopelim, plavanju in savnam prvih nekaj dni po obravnavi.

2. DEPILACIJA S TEKOČIM VOSKOM

Epilacija je poltrajna metoda odstranjevanja dlak, ki odstrani dlako skupaj s foliklom (voskanje, sladkorna pena, IPL), depilacija pa je odstranjevanje dlak nad površjem kože (britje, depilacijske kreme).

Opis posega

Epilacijski tekoči vroči vosek je primeren za uporabo pri vseh tipih kože, še posebej pa za občutljive predele, saj kožo pomiri in regenerira. Uporablja se brez trakov, namenjen je za intimne in občutljive predele (obraz, bikini, brazilska depilacija).

Po nanosu voska položimo trak in s hitrim potegom odstranimo dlačice v nasprotni smeri rasti dlak. Priporočljivo je, da so dlake dolge vsaj 0,5 do 1 cm, saj lahko le tako zagotovimo učinkovito depilacijo. Tehnika se izvaja predvsem  pri depilaciji nog, rok, hrbta in obraza.

Postopki po posegu

Po depilaciji z voskom je vaša koža mehka in gladka. Dlake tekom terapij postanejo tanjše in redkejše. Razmak med enim in drugim obiskom je približno na 2–5 tednov, odvisno od tega, kako hitro vam rastejo dlačice.

Pogosta vprašanja

Ali so možni zapleti?
Koža je lahko po depilaciji pordela in nagnjena k iritacijam, zato je potrebna uporaba vlažilnega losjona, ki kožo navlaži in pomiri.