KDO SMO?

Pregovor pravi, da je v znanju moč. In naša suverenost izvira iz našega znanja. Smo ekipa profesionalcev iz različnih področij, ki se skozi prakso in dodatna izobraževanja konstantno trudi biti najboljša v tem, kar dela. Spoznajte nas!

mag. Jerneja Ahčan

• Specialistka pediatrije

Preberi več

Medicino je študirala v Ljubljani in diplomirala leta 1995. Leta 2000 je magistrirala, leta 2003 pa opravila specializacijo iz pediatrije.

Od leta 1995 do konca 2008 je bila zaposlena v UKC Ljubljana, na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja, kjer je bila tudi vodja pediatrične ambulantne dejavnosti. V univerzitetni ustanovi je poleg kliničnega dela, redno opravljala tudi znanstveno raziskovalno in pedagoško delo in objavila številne strokovne prispevke v domači in tuji literaturi, ter predavala na domačih in mednarodnih kongresih.

Svojo strokovno pot je deset let nadaljevala v zasebni ustanovi, kjer je bila nosilka koncesije za pediatrijo in nato ustanovila svojo koncesionarsko dejavnost Juventina Baby.

Je članica številnih združenj s področja pediatrije in infekcijskih bolezni (Slovenian Medical Association, Slovenian Pediatric Association, Slovenian Association of Infectious Disease, European Society for Paediatric Infectious Diseases).

Svoje znanje in izkušnje je pridobivala na številnih mednarodnih kongresih v Sloveniji in v tujini. Izobraževala se je na ugledni ustanovi National Hospital for Neurology and neurosurgery, Queen Square, London in privatni ustanovi Virginia Pediatric and Adolescent Medicine v Washingtonu.

Poleg svoje poklicne poti je pridobivala tudi pomembne življenjske izkušnje kot žena in mama Hane in Ivone in se dobro zaveda da zdravniki niso zgolj  strokovnjaki pač pa starši, preprosti ljudje, včasih tudi pacienti s prehladom, pljučnico, glavobolom, zato lahko s polno empatije skrbijo za svoje in vse druge otroke, ki potrebujejo strokovno pomoč ali zgolj lepo, vzpodbudno besedo.

V koncesionarski ambulanti Juventina Baby, ki jo je ustanovila leta 2019  postavlja skrb za zdravje  otroka na najvišje mesto in se trudi z bogatimi izkušnjami in znanjem zagotoviti  najvišji strokovni nivo in otroku prijazno obravnavo. Njen cilj so otroci zdravega telesa in zdravega duha kot unikati narave, ki se nas bodo spominjali po iskrenosti in dobronamernosti ne glede na vsebino trenutka.

Publikacije (povezava)

VALENTINA SYLA

• diplomirana medicinska sestra

Preberi več

Diplomirala je julija 2020 na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani in že v času študija nabirala delovne izkušnje na različnih področjih . Po končanem študiju je ljubezen do dela z otroki botrovala odločitvi, da se zaposli v dispanzerju za predšolske otroke.Trenutno zaključuje magistrski študij zdravstvene nege in vesela je, da lahko karierno pot od aprila 2022 nadaljuje v Juventini Baby.

Zaveda se pomembne vloge diplomirane medicinske sestre v pediatrični ambulanti. Želi si, da bi se otroci in starši v času obravnave počutili prijetno. Prepričana je, da je z nasmeškom na obrazu in pozitivno energijo to še lažje uresničiti.

LARISA KRAGELJ

• dr. med., specialistka pediatrije

Preberi več

Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani je s prejemom Oražnovega priznanja zaključila leta 2012. Po porodniškem dopustu, ki jo je opremil z izkušnjami iz prve roke, se je odločila za specializacijo iz pediatrije za ljubljansko regijo. Kot specializantka je bila predsednica Sekcije mladih pediatrov (SMP) pri Združenju za pediatrijo in članica Young European Academy of Paediatrics (YEAP). Organizirala je številne izobraževalne dogodke in aktivno sodelovala s članki in predavanji na več strokovnih srečanjih doma in v tujini. Specialistični izpit je s pohvalo opravila januarja 2022 in se nato zaposlila v Juventini Baby.

Že pred začetkom specializacije, med njo pa še bolj, se je v njej oblikovalo prepričanje, da so otroška leta temelj za oblikovanje telesnega in duševnega zdravja skozi celotno življenjsko obdobje. Pri tem imajo ključno vlogo otrokovi starši oz. skrbniki, ki pa so v poplavi informacij sodobnega sveta pogosto negotovi. Zato ji je v veliko veselje izobraževanje staršev in – na njim primeren način – tudi otrok o načinih krepitve zdravja in ustreznem ravnanju v času bolezni. Verjame, da ob spoštovanju otrokove edinstvenosti ne smemo pozabiti tudi na njegovo vključevanje v ožje in širše družbeno okolje ter prilagajanje le-temu.

Kot žena in mama treh otrok se trudi živeti v skladu z načelom zdravega duha v zdravem telesu in k temu spodbujati tudi svoje paciente.

Saša Starc Telič

• dr. med.

Preberi več

Leta 1998 je maturirala na Bežigrajski Gimnaziji in leta 2004 zaključila študij medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljenem strokovnem izpitu se je leta 2006 prijavila na specializacijo iz pediatrije za območje Ljubljana, na Pediatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra.

Po opravljeni specializaciji je od leta 2016  delala na primarnem nivoju v Zdravstvenem domu Ljubljana, enota Bežigrad, na delovnem mestu pediatra v Dispanzerju za šolske otroke in mladino. Z veseljem je opravljala preventivne in kurativne preglede otrok in mladine.

Poleg številnih izobraževanj je v letu 2019 opravila tudi podiplomski tečaj – Posebna znanja iz športne medicine. Je avtorica in soavtorica številnih prispevkov v strokovnih revijah.

 

Njena strokovna pot je bila vseskozi prepletena z zdravljenjem otrok, športom in gibanjem. Njen največji izziv je povezati otrokov naravni razvoj in kreativnost in ob tem ohraniti otrokovo edinstvenost in iskrivost v okviru togega sistema. Zaveda se, da je v sodobni družbi zelo pomembno ohraniti telesno in mentalno zdravje otrok, zato otroke vzpodbuja k telesni vadbi in aktivno oblikuje preventivne programe za izboljšanje gibalnih sposobnosti, koordinacije in vzdržljivosti.

 

Kot mama in žena se zaveda, da so otroci največje bogastvo in si zaslužijo spoštljivo in empatično obravnavo. Le s pravilnim pristopom in s svojim zgledom lahko vzgajamo otroke in mladostnike, ki so naša bodočnost in hkrati naše ogledalo.

Katja Turk

• Srednja medicinska sestra

Preberi več

OTROCI SO NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO IN nasmeh najlepši modni dodatek. Kot srednja medicinska sestra v pediatrični ambulanti na primarnem nivoju z velikim veseljem in navdihom spremljam otroške nasmehe in uživam v bogastvu otrok. Vsakodnevno delo tako z zdravimi kot bolnimi otroki me veseli in izpolnjuje. Želim, da bo Juventina Baby središče pametnih nasvetov, racionalnih ukrepov, dobrih misli in lepih besed, saj kot se mati treh živahnih deklic dobro zavedam pomena dobre pediatrične ambulante.

SLAĐANA BUTALA

• diplomirana medicinska sestra

Preberi več

Po zaključeni Srednji zdravstveni šoli in gimnaziji Ljubljana sem delovne izkušnje pridobivala na različnih področjih klinične prakse od dela na intenzivni terapiji Ortopedske klinike. Vzporedno sem opravljala pedagoško delo z dijaki in študenti ter sodelovala pri nastajanju novih standardov zdravstvene nege. Svojo pot na UKC Ljubljana sem zaključila na Kliničnem oddelku za anesteziologijo in intenzivno terapijo operativnih strok kot anestezijska sestra in si pridobila dodatne izkušnje in veščine. Z željo po drugačnem in novem znanju sem se pridružila ekipi Juventina Baby v zavedanju, da lahko na osnovi pridobljenega znanja in  kompentenc v odličnem delovnem in strokovnem okolju otrokom skupaj z ekipo ponudimo le najboljše.