Zdravljenje s PRP

Naravna, varna in učinkovita metoda za izboljšanje strukture kože in bolj mladosten videz je uporaba krvne plazme ali PRP. PRP (angleško Platelet Rich Plasma) je krvna plazma obogatena s trombociti, ki jo pridobimo iz pacientove krvi.

NAROČILO NA PREGLED

Opis posega

Iz vene na roki odvzamemo 10-20 mililitrov venske krvi in nato s posebno obdelavo in centrifugiranjem pridobimo koncentracijo rastnih faktorjev v trombocitni plazmi. Nato z zelo tanko iglo pripravek v majhnih količinah vbrizgamo v izbrana področja obraza in vratu, hrbtišče rok ali lasišče. Uporabimo lahko tudi tehniko več igel (“microneedling«).

Pogosto je priporočljivo postopek ponoviti 1-3-krat v prvih treh mesecih. Najboljše rezultate pa lahko dosežemo če uporabo PRP kombiniramo z laserskim pomlajevanjem, uporabo polnil in botulina, ter me- dicinske kozmetike.

Nega po posegu

Še 6 ur po posegu se izogibajte dvigovanju težjih bremen in težjim telesnim dejavnostim. V tem času tudi ne prijemajte območij, kjer je bilo PRP injicirano. Tako bo ostalo v predelu, kjer je bilo injicirano, in ne bo potovalo drugam.

Pričakovano je, da vas bo po operaciji bolelo, intenziteta in trajanje bolečin pa se razlikujeta od posameznika do posameznika in sta odvisna od kirurškega posega, anatomije in osebnosti bolnika; dojemanje bolečine je subjektivno in ga med pacienti ni moč primerjati. Po tem posegu ni pričakovati hujših bolečin; te navadno izzvenijo v nekaj urah po operaciji. Po operaciji sta prehodno vidni oteklina in rdečina. Oteklina se v prvih dneh po operaciji ob hlajenju zmanjša, rdečica pa izgine v nekaj urah.

Še 3 dni po posegu odsvetujemo izpostavljanje močnemu soncu in vročini. Še 10 dni po posegu odsvetujemo zdravljenje z laserjem ali mikrodermoabrazijo. Če boste na soncu, uporabite zaščitno kremo s SPF vsaj 30. V tem času prav tako ne obiskujte solarija.

Pogosta vprašanja

Kakšne so PREDNOSTI ZDRAVLJENJA S PRP?

Postopek je preprost, ne invaziven in varen. S telesom lastnim tkivom (z oboga- teno koncentrirano plazmo) zmanjšamo vnetne procese in pospešujemo regenera- cijo in stimuliramo celice in tkiva obraza. S stimulacijo celic povrhnjice in usnjice povečamo tvorbo kolagenskih in elastič- nih vlaken in pospešimo obnovo povrh- njice. S PRP, ki ga vbrizgamo v področje lasišča pa lahko stimuliramo rast las, omejimo izpadanje las in povzročimo, da so lasje bolj krepki. Tehnika se uporablja tudi pri moških s hormonsko povezanim izpadanjem las in plešavostjo ter po pre- saditvi las.

Kakšni so MOŽNI ZAPLETI?

Zapleti so izredno redki. Na mestu vboda se pojavi blago nelagodje in rahla rdečica in oteklina.

Tehnike PRP ne smemo izvajati pri nosečnicah in doječih materah, pacientih z avtoimunimi obolenji, boleznimi krvi in posameznikih, ki se zdravijo z imunosupresivi, glukokortikoidi in antikoagulanti.

KONTAKTIRAJTE NAS

Prek spodnjega obrazca smo vam z veseljem na voljo za vsa vprašanja ali naročilo na posvet.