Zobne luske

Redki ljudje so se rodilii s popolnim filmskim nasmehom. Večina nasmehov, ki jih srečujemo na velikih platnih in določajo trende v zobni industriji, ni naravna.

NAROČILO NA PREGLED

Opis posega

Želje strank glede njihovega nasmeha so različne. Mnogi si želijo spremeniti obliko zob, želijo si daljše zobe, ne želijo vidnih razmikov med njimi, želijo si enotno barvo zob itd. Vsem tem željam lahko ugodimo z uporabo protetičnih izdelkov, ki jih imenujemo luske.

Terapevt najprej izvede natančen pregled  in se s pacientom pogovori o  željah in pričakovanjih. Sledi odtiskovanje za izdelavo študijskega modela. Na mavčnem modelu tehnik s pomočjo izraženih želja stranke z voskom izdela »novo« obliko zob. Stranka si to ogleda in poda svoje mnenje. Tehnik popravi morebitne »napake«, da dobimo željeno novo obliko zob. S pomočjo silikonskega ključa in tehnike »mock up« se novo stanje z mavčnega modela prenese v strankina usta. Tako dobi popolno informacijo, kako bodo luske videti v ustih v končni obliki. V tej fazi so še možne spremembe. S pomočjo tehnika in upoštevaje strankine želje se izbere končna barva. Pred začetkom naslednje faze dela se aplicira lokalna anestezija. Zobe, ki bodo imeli luske, se obrusi. Odbrusi se tanko plast na lični oz. ustnični strani. Po brušenju zobe ponovno odtisnemo. Tehnik izdela končne luske, ki se jih s kakovostnimi lepili prilepi na zunanje ploskve zob. 

Nega po posegu

Na mestih aplikacije lokalnega anestetika je ustna sluznica občutljiva še nekaj dni.

Pogosta vprašanja

Ali so možni zapleti?

Luske lahko na začetku motijo pri govoru, predvsem kadar se močno spremeni oblika zgornjih sekalcev. Stranka se mora na novo obliko navaditi, kar pa ne traja več kot teden dni. Kasnejši možen zaplet je, da luska odpade.

KONTAKTIRAJTE NAS

Prek spodnjega obrazca smo vam z veseljem na voljo za vsa vprašanja ali naročilo na posvet.