KDO SMO?

Pregovor pravi, da je v znanju moč. In naša suverenost izvira iz našega znanja. Smo ekipa profesionalcev iz različnih področij, ki se skozi prakso in dodatna izobraževanja konstantno trudi biti najboljša v tem, kar dela. Spoznajte nas!

prof. dr. Uroš Ahčan

• Ustanovitelj klinike Juventina
• Specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Preberi več

Medicino je študiral v Ljubljani in diplomiral leta 1995. Leta 1999 je doktoriral, leta 2000 opravil specializacijo iz splošne kirurgije in nato specializacijo iz plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije. Od leta 2008 je predstojnik Kliničnega oddelka za plastično, rekonstruktivno in estetsko kirurgijo Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani. Je redni profesor na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in predsednik Slovenskega združenja plastičnih, rekonstrukcijskih in estetskih kirurgov, član EBOPRAS (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic surgery) ter član znanstvenega odbora ESPRAS (European Society of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery).

Na področju estetske kirurgije se je dr. Uroš Ahčan več mesecev izpopolnjeval in predaval na prestižnih zasebnih ustanovah Akademikliniken v Stockholmu pri prof. Hednu, Kliniki Silluetti v Helsinkih pri dr. Pakanenu ter na številnih kongresih in mednarodnih delavnicah po svetu.

V Sloveniji je na področju plastične kirurgije uvedel lasersko tehnologijo za zdravljenje žilnih in kožnih nepravilnosti ter nove laserske tehnike pomlajevanja. Na področju uporabe laserja v estetski kirurgiji je izobrazil več kot sto specialistov po vsem svetu. Na področju kirurgije dojke je v Londonu patentiral inovativno tehniko obnovitve dojke s pomočjo 3D-modela.

Kot predavatelj je gostoval na številnih mednarodnih strokovnih srečanjih in kongresih ter v številnih centrih plastične kirurgije po svetu: tri mesece je bil gostujoči profesor v MedStar Georgetown University Hospital v Washingtonu, vabljeni predavatelj na Mayo Klinik v Rochestru, predaval in operiral je v Moskvi, Las Vegasu, Torinu, Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Dubaju, Barceloni, Pragi, Edinburgu, Helsinkih, Varšavi, Kopenhagnu, Istanbulu in drugod.

Sam ali s soavtorji je objavil več kot deset knjig in ima v zbirki COBBIS preko 370 prispevkov s področja plastične kirurgije v domači in tuji strokovni periodiki.

Več o ustanovitelju

asist. Andrej Lapoša, dr.med

• Specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgij

Preberi več

Po študiju medicine na MF Univerze v Ljubljani, ki ga je zaključil v letu 2010, je sprva pričel z delom sobnega zdravnika na Kliničnem oddelku plastične, rekonstrukcijsko, estetsko kirurgijo in opekline UKC Ljubljana. V letu 2012 je začel s specializacijo iz splošne kirurgije, nato pa v letu 2015 nadaljeval s specializacijo iz plastične, rekonstrukcijske ter estetske kirurgije.

Kot prejemnik štipendije Evropskega združenja za plastično kirurgijo (ESPRAS Fellowship 2016) se je izobraževal v priznanem St. Andrew's Centre for Plastic Surgery and Burns v Veliki Britaniji. Leta 2017 je najprej opravil Evropski specialistični izpit (EBOPRAS), junija istega leta pa še slovenski izpit, ki ga je opravil s pohvalo.

Po specialističnem izpitu se je zaposlil na Kliničnem oddelku za plastično, rekonstrukcijsko, estetsko kirurgijo in opekline, kjer je v letu 2020 prevzel vodenje opeklinskega oddelka. Ob kliničnem delu je redno dejaven tudi kot asistent na Katedri za kirurgijo MF, kjer predaja znanje mlajšim generacijam. V kliničnem delu se posveča širokemu področju plastične kirurgije, v ospredju pa predvsem področju rekonstrukcije dojke, kirurgije roke, zdravljenju okvar brahialnega pleteža ter onkoplastične kirurgije.

Maja Triplat

• Diplomirana babica, uni.dipl.organizator dela

Preberi več

Leta 2001 je diplomirala na Visoki šoli za zdravstvo v Ljubljani, porodniško, ginekološka smer. Še istega leta se je zaposlila v Porodnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj in tam svoje delo opravljala do leta 2010. Kot, da dela ni bilo dovolj se je vpisala na Fakulteto za organizacijske vede v Kranju in si leta 2006 pridobila naziv Univerzitetna diplomirana organizatorka. Veliko je sodelovala na seminarjih s področja porodništva in imela sama nekaj predavanj na temo poroda in analgezije med porodom. Leta 2010 pa jo je pot ponesla v zasebno zdravstvo, kjer še danes sodeluje z več specialisti.  Leta 2018 se je pridružila tudi teamu  Juventina Clinic, kliniki Prof.dr.Uroša Ahčana. Med delom v porodništvu si je pridobila veliko izkušenj, ki so za življenje in delo zelo pomembne.  Na prvem mestu so ji zdravi odnosi v delovnem procesu in med pacienti. Je zelo zahtevna do sebe in zato tudi pri delu nikoli ne popušča.

NIKA TEPEŽ

• diplomirana kozmetičarka, vizažistka

Preberi več

Obiskovala je srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, smer umetniška gimnazija. Po končani srednji šoli se je leta 2016 vpisala na Visoko šolo za storitve – smer kozmetika, na kateri je leta 2020 diplomirala in prejela naziv diplomirane kozmetičarke.  V diplomski nalogi je raziskovala povezavo umetnosti s kozmetiko in na to temo napisala diplomsko nalogo z naslovom Filmsko ličenje v grozljivkah in izvedba mask likov iz moje zgodbe o morski deklici. Poleg visoke šole je obiskovala tudi akademijo za ličenje Carpus, kjer je leta 2015 prejela certifikat vizažista. Izkušnje je pridobivala v družinskem kozmetičnem salonu na področju nege obraza, pedikure, manikure, masaže, oblikovanja obrvi in depilacije. Poleg dela v kozmetičnem salonu je kot vizažistka ličila tudi na različnih dogodkih, na predstavah v teatru Antona Podbevška, v Kinu gledališču Bežigrad, na koncertih Radia Aktual in glasbeni prireditvi Jose Carrerasa v areni Stožice. Svoja znanja redno dopolnjuje s samostojnim učenjem in obiskovanjem različnih izobraževanj.

mag. Jerneja Ahčan

• Specialistka pediatrije

Preberi več

Medicino je študirala v Ljubljani in diplomirala leta 1995. Leta 2000 je magistrirala, leta 2003 pa opravila specializacijo iz pediatrije.

Od leta 1995 do konca 2008 je bila zaposlena v UKC Ljubljana, na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja, kjer je bila tudi vodja pediatrične ambulantne dejavnosti. V univerzitetni ustanovi je poleg kliničnega dela, redno opravljala tudi znanstveno raziskovalno in pedagoško delo in objavila številne strokovne prispevke v domači in tuji literaturi, ter predavala na domačih in mednarodnih kongresih.

Svojo strokovno pot je deset let nadaljevala v zasebni ustanovi, kjer je bila nosilka koncesije za pediatrijo in nato ustanovila svojo koncesionarsko dejavnost Juventina Baby.

Je članica številnih združenj s področja pediatrije in infekcijskih bolezni (Slovenian Medical Association, Slovenian Pediatric Association, Slovenian Association of Infectious Disease, European Society for Paediatric Infectious Diseases).

Svoje znanje in izkušnje je pridobivala na številnih mednarodnih kongresih v Sloveniji in v tujini. Izobraževala se je na ugledni ustanovi National Hospital for Neurology and neurosurgery, Queen Square, London in privatni ustanovi Virginia Pediatric and Adolescent Medicine v Washingtonu.

Poleg svoje poklicne poti je pridobivala tudi pomembne življenjske izkušnje kot žena in mama Hane in Ivone in se dobro zaveda da zdravniki niso zgolj  strokovnjaki pač pa starši, preprosti ljudje, včasih tudi pacienti s prehladom, pljučnico, glavobolom, zato lahko s polno empatije skrbijo za svoje in vse druge otroke, ki potrebujejo strokovno pomoč ali zgolj lepo, vzpodbudno besedo.

V koncesionarski ambulanti Juventina Baby, ki jo je ustanovila leta 2019  postavlja skrb za zdravje  otroka na najvišje mesto in se trudi z bogatimi izkušnjami in znanjem zagotoviti  najvišji strokovni nivo in otroku prijazno obravnavo. Njen cilj so otroci zdravega telesa in zdravega duha kot unikati narave, ki se nas bodo spominjali po iskrenosti in dobronamernosti ne glede na vsebino trenutka.

Publikacije (povezava)

VALENTINA SYLA

• diplomirana medicinska sestra

Preberi več

Diplomirala je julija 2020 na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani in že v času študija nabirala delovne izkušnje na različnih področjih . Po končanem študiju je ljubezen do dela z otroki botrovala odločitvi, da se zaposli v dispanzerju za predšolske otroke.Trenutno zaključuje magistrski študij zdravstvene nege in vesela je, da lahko karierno pot od aprila 2022 nadaljuje v Juventini Baby.

Zaveda se pomembne vloge diplomirane medicinske sestre v pediatrični ambulanti. Želi si, da bi se otroci in starši v času obravnave počutili prijetno. Prepričana je, da je z nasmeškom na obrazu in pozitivno energijo to še lažje uresničiti.

LARISA KRAGELJ

• dr. med., specialistka pediatrije

Preberi več

Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani je s prejemom Oražnovega priznanja zaključila leta 2012. Po porodniškem dopustu, ki jo je opremil z izkušnjami iz prve roke, se je odločila za specializacijo iz pediatrije za ljubljansko regijo. Kot specializantka je bila predsednica Sekcije mladih pediatrov (SMP) pri Združenju za pediatrijo in članica Young European Academy of Paediatrics (YEAP). Organizirala je številne izobraževalne dogodke in aktivno sodelovala s članki in predavanji na več strokovnih srečanjih doma in v tujini. Specialistični izpit je s pohvalo opravila januarja 2022 in se nato zaposlila v Juventini Baby.

Že pred začetkom specializacije, med njo pa še bolj, se je v njej oblikovalo prepričanje, da so otroška leta temelj za oblikovanje telesnega in duševnega zdravja skozi celotno življenjsko obdobje. Pri tem imajo ključno vlogo otrokovi starši oz. skrbniki, ki pa so v poplavi informacij sodobnega sveta pogosto negotovi. Zato ji je v veliko veselje izobraževanje staršev in – na njim primeren način – tudi otrok o načinih krepitve zdravja in ustreznem ravnanju v času bolezni. Verjame, da ob spoštovanju otrokove edinstvenosti ne smemo pozabiti tudi na njegovo vključevanje v ožje in širše družbeno okolje ter prilagajanje le-temu.

Kot žena in mama treh otrok se trudi živeti v skladu z načelom zdravega duha v zdravem telesu in k temu spodbujati tudi svoje paciente.

Saša Starc Telič

• dr. med.

Preberi več

Leta 1998 je maturirala na Bežigrajski Gimnaziji in leta 2004 zaključila študij medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljenem strokovnem izpitu se je leta 2006 prijavila na specializacijo iz pediatrije za območje Ljubljana, na Pediatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra.

Po opravljeni specializaciji je od leta 2016  delala na primarnem nivoju v Zdravstvenem domu Ljubljana, enota Bežigrad, na delovnem mestu pediatra v Dispanzerju za šolske otroke in mladino. Z veseljem je opravljala preventivne in kurativne preglede otrok in mladine.

Poleg številnih izobraževanj je v letu 2019 opravila tudi podiplomski tečaj – Posebna znanja iz športne medicine. Je avtorica in soavtorica številnih prispevkov v strokovnih revijah.

 

Njena strokovna pot je bila vseskozi prepletena z zdravljenjem otrok, športom in gibanjem. Njen največji izziv je povezati otrokov naravni razvoj in kreativnost in ob tem ohraniti otrokovo edinstvenost in iskrivost v okviru togega sistema. Zaveda se, da je v sodobni družbi zelo pomembno ohraniti telesno in mentalno zdravje otrok, zato otroke vzpodbuja k telesni vadbi in aktivno oblikuje preventivne programe za izboljšanje gibalnih sposobnosti, koordinacije in vzdržljivosti.

 

Kot mama in žena se zaveda, da so otroci največje bogastvo in si zaslužijo spoštljivo in empatično obravnavo. Le s pravilnim pristopom in s svojim zgledom lahko vzgajamo otroke in mladostnike, ki so naša bodočnost in hkrati naše ogledalo.

Katja Turk

• Srednja medicinska sestra

Preberi več

OTROCI SO NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO IN nasmeh najlepši modni dodatek. Kot srednja medicinska sestra v pediatrični ambulanti na primarnem nivoju z velikim veseljem in navdihom spremljam otroške nasmehe in uživam v bogastvu otrok. Vsakodnevno delo tako z zdravimi kot bolnimi otroki me veseli in izpolnjuje. Želim, da bo Juventina Baby središče pametnih nasvetov, racionalnih ukrepov, dobrih misli in lepih besed, saj kot se mati treh živahnih deklic dobro zavedam pomena dobre pediatrične ambulante.

Tea Bon

• dr. dent. med.

Preberi več

Študij dentalne medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani je zaključila leta 2001. Po opravljenem pripravništvu je začela poklicno pot v Zdravstvenem domu Šiška, po letu dni pa nadaljevala v zasebni ordinaciji za odrasle in otroke v Vodicah. Ordinacijo je kmalu prevzela in vodila.  Veliko število bolnikov in raznolikost dela so ji dali koristne izkušnje.

Od leta 2018 dela v in vodi Juventino Dental.

Redno se izobražuje doma in v tujini ter sledi trendom v stomatologiji.

Jana Krapež

• dr. dent. med.
• specialistka za endodontijo in zobne bolezni

Preberi več

Rodila se je leta 1976 v Šempetru pri Gorici. Goriško gimnazijo je zaključila z odliko in se nato odločila za nadaljevanje šolanja na Medicinski fakulteti v Ljubljani, smer dentalna medicina. Leta 2001 je diplomirala, po opravljenem pripravništvu pa je svoje prve poklicne korake naredila v Zdravstvenem domu Cerknica kot splošna zobozdravnica za odrasle. Tam je tri leta delala v krasnem okolju s prijetnimi ljudmi, predvsem pa sodelovala z izjemnimi kolegi, ki so ji pomagali pri njenih začetkih in jo spodbujali k nadaljevanju strokovne poti. Leta 2005 je bila na razpisu Zdravniške zbornice izbrana kot kandidatka za specializacijo za zobne bolezni in endodontijo za ljubljansko regijo. Med letoma 2005 in 2007 je delala kot splošna zobozdravnica za otroke in odrasle v zobozdravstveni ordinaciji dr. Tee Bon v Vodicah, nato je leta 2007 pričela specializacijo na Stomatološki kliniki pod mentorstvom prof. dr. Aleša Fidlerja. Zaradi zanimivega, raznolikega in dinamičnega dela z možnostjo stalne strokovne rasti se je odločila nadaljevati poklicno pot na Stomatološki kliniki, tam je od leta 2008 zaposlena kot asistentka na Katedri za zobne bolezni ter od leta 2010 kot zobozdravnica specialistka na Centru za zobne bolezni in endodontijo.
Kot specialistka se ukvarja z zdravljenjem koreninskih kanalov zob (endodontsko zdravljenje zoba), zdravljenjem bolnikov z visokim tveganjem za karies, zobozdravstveno obravnavo sistemsko težko bolnih bolnikov ter zobozdravstveno obravnavo in spremljanjem onkoloških bolnikov (pred in med zdravljenjem rakavega obolenja ter po njem).

asist. dr. ANA TENYi

• dr.dent.med., specialistka zobnih bolezni in endodontije

Preberi več

Študij dentalne medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani je zaključila leta 2013. Po končanem pripravništvu se je zaposlila v ZD Ptuj, leta 2015 pa pričela s specializacijo iz zobnih bolezni in endodotije na Stomatološki kliniki v Ljubljani. Leta 2018 s pohvalo opravila specialistični izpit ter pridobila naziv specialistka zobnih bolezni in endodontije. Leta 2022 je zaključila postdiplomski doktorski študij in prejela naziv doktorica znanosti.

Trenutno je zaposlena na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer uči študente na smeri Dentalna medicina.

Luka Prodnik

• dr. dent. med.

• dr. med.
• specialist maksilofacialne kirurgije

Preberi več

Rodil se je leta 1981 v Kranju. Leta 2000 se je vpisal na Medicinsko fakulteto v Ljubljani in leta 2007 diplomiral na smeri medicina. Po opravljenem pripravništvu in strokovnem izpitu se je kot zdravnik zaposlil na Kliničnem oddelku za maksilofacialno in oralno kirurgijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Na začetku leta 2015 je s pohvalo opravil specialistični izpit iz maksilofacialne kirurgije. Leta 2016 je na Medicinski fakulteti v Ljubljani diplomiral še na smeri dentalne medicine.
Na Kliničnem oddelku za maksilofacialno in oralno kirurgijo se podrobneje ukvarja z onkološko kirurgijo in rekonstrukcijo ustne votline, poškodbami obraznega skeleta in zob ter oralno kirurgijo. V ambulantnem okolju izvaja kirurške ekstrakcije in izklese zob, apikotomije, vodeno tkivno in kostno regeneracijo obzobnih tkiv in čeljustnic, predprotetično kirurgijo ter implantologijo.

DR. ANA MARION

• dr. dent. med.

• specialistka stomatološke protetike

Preberi več

Študij dentalne medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani je zaključila leta 2013. Po končanem pripravništvu se je zaposlila v ZD Domžale. Od leta 2017-2020 je opravljala specializacijo iz stomatološke protetike na Stomatološki kliniki v Ljubljani in leta 2020 opravila specialistični izpit in pridobila naziv specialist stomatološke protetike.

NEŽA BERRA

• srednja medicinska sestra

Preberi več

Šolanje na Srednji zdravstveni šoli je zaključila leta 2005. Že med šolanjem je pomagala v zobni ordinaciji in si nabirala izkušnje. Poklicno pot je začela v domu starejših občanov, nato pa nadaljevala kariero kot zobna asistentka. V zobni ordinaciji vestno opravlja administrativna dela, asistira pri vseh zobozdravstvenih posegih in skrbi za dobro počutje pacientov. Svoje znanje izpopolnjuje na različnih seminarjih in izobraževanjih.

Nik Aleksader Toš

• vodja Juventina YOUNG

• študent medicine

Preberi več

Študent drugega letnika Medicinske fakultete v Ljubljani. Končal sem mednarodno šolo Gimnazije Bežigrad in ob tem ohranil smisel za humor, glasbeni talent, ljubezen do morja in podvodnega ribolova ter strast do dela, ustvarjanja in pomoči vsem, ki mojo pomoč potrebujejo, kjerkoli in kadarkoli.

TAMARA KLARIĆ

• dr. med. spec. splošne kirurgije

Preberi več

Zaključila je študij na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 2003: leta 2004 pričela opravljati specializacijo s področja splošne kirurgije v Splošni bolnici Novo mesto in kasneje v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani in jo leta 2011 zaključila. V zadnjih petih letih je opravila več kot 1000 endovenskih laserskih operacij. Opravlja tudi laserske terapije perforatnih ven, mikroflebektomije, ultrazvočno vodeno sklerozacijo rekurentnih in perforantnih ven, sklerozacijo retikularnih ven in teleangiektazij. Poleg tega opravlja lasersko preoblikovanje telesa, prekokožne laserske posege kapilarnih in retikularnih ven, ablacije benignih lezij in tudi manjše kirurške posege. Je izkušena v ultrazvočni diagnostiki venskega sistema, od leta 2017 pa opravlja tudi ultrazvočne preglede arterij nog in vratu. Gostovala je na izobrževanjih v Life Care International, Dubai, UAE in Al Tai Medical Center Doha Qatar. Je članica Slovenskega združenja žilnih kirurgov ter evropskega foruma za venske bolezni (EVF).

Nilvesa Fajić Berginc

• univ. dipl. psiholog

• specialistka klinične psihologije

• sistemska družinska in partnerska psihoterapevtka

Preberi več

Leta 2007 je diplomirala na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete v Ljubljani. Ves čas šolanja je bila Zoisova štipendistka. Leta 2015 je zaključila študij sistemske družinske psihoterapije na Katedri za psihiatrijo, Medicinske fakultete na Univerzi v Ljubljani, v sodelovanju z Londonskim inštitutom za družinsko terapijo. Leta 2019 je s specialističnim izpitom zaključila specializacijo iz klinične psihologije in prevzela vlogo vodje psihološke službe v javnem zdravstvenem zavodu Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna, kjer je redno zaposlena od leta 2008. Kot klinična psihologinja opravlja ambulantne in hospitalne psihološke storitve na področju učnih, čustvenih in vedenjskih težav otrok in mladostnikov. Obravnava vsakdanje, pa tudi tabu teme mladih in družin. Pri svojem delu uporablja znanstveno utemeljene metode in empirično preverjene diagnostične in terapevtske postopke. Velik pomen daje kvalitetni komunikaciji in sodelovanju s ključnimi akterji v otrokovem ožjem in širšem socialnem okolju. Zapisana je etičnim načelom Kodeksa poklicne etike psihologov Slovenije. Je redna in aktivna članica Zbornice kliničnih psihologov Slovenije. V osebni in poklicni sferi jo zanimajo medosebna raznolikost, razvoj posameznikovih potencialov in medosebnih odnosov.