KDO SMO?

Pregovor pravi, da je v znanju moč. In naša suverenost izvira iz našega znanja. Smo ekipa profesionalcev iz različnih področij, ki se skozi prakso in dodatna izobraževanja konstantno trudi biti najboljša v tem, kar dela. Spoznajte nas!

blank

prof. dr. Uroš Ahčan

• Ustanovitelj klinike Juventina
• Specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Preberi več

Medicino je študiral v Ljubljani in diplomiral leta 1995. Leta 1999 je doktoriral, leta 2000 opravil specializacijo iz splošne kirurgije in nato specializacijo iz plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije. Od leta 2008 je predstojnik Kliničnega oddelka za plastično, rekonstruktivno in estetsko kirurgijo Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani. Je redni profesor na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in predsednik Slovenskega združenja plastičnih, rekonstrukcijskih in estetskih kirurgov, član EBOPRAS (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic surgery) ter član znanstvenega odbora ESPRAS (European Society of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery).

Na področju estetske kirurgije se je dr. Uroš Ahčan več mesecev izpopolnjeval in predaval na prestižnih zasebnih ustanovah Akademikliniken v Stockholmu pri prof. Hednu, Kliniki Silluetti v Helsinkih pri dr. Pakanenu ter na številnih kongresih in mednarodnih delavnicah po svetu.

V Sloveniji je na področju plastične kirurgije uvedel lasersko tehnologijo za zdravljenje žilnih in kožnih nepravilnosti ter nove laserske tehnike pomlajevanja. Na področju uporabe laserja v estetski kirurgiji je izobrazil več kot sto specialistov po vsem svetu. Na področju kirurgije dojke je v Londonu patentiral inovativno tehniko obnovitve dojke s pomočjo 3D-modela.

Kot predavatelj je gostoval na številnih mednarodnih strokovnih srečanjih in kongresih ter v številnih centrih plastične kirurgije po svetu: tri mesece je bil gostujoči profesor v MedStar Georgetown University Hospital v Washingtonu, vabljeni predavatelj na Mayo Klinik v Rochestru, predaval in operiral je v Moskvi, Las Vegasu, Torinu, Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Dubaju, Barceloni, Pragi, Edinburgu, Helsinkih, Varšavi, Kopenhagnu, Istanbulu in drugod.

Sam ali s soavtorji je objavil več kot deset knjig in ima v zbirki COBBIS preko 370 prispevkov s področja plastične kirurgije v domači in tuji strokovni periodiki.

Več o ustanovitelju
blank blank

Maja Triplat

• Diplomirana babica, uni.dipl.organizator dela

Preberi več

Leta 2001 je diplomirala na Visoki šoli za zdravstvo v Ljubljani, porodniško, ginekološka smer. Še istega leta se je zaposlila v Porodnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj in tam svoje delo opravljala do leta 2010. Kot, da dela ni bilo dovolj se je vpisala na Fakulteto za organizacijske vede v Kranju in si leta 2006 pridobila naziv Univerzitetna diplomirana organizatorka. Veliko je sodelovala na seminarjih s področja porodništva in imela sama nekaj predavanj na temo poroda in analgezije med porodom. Leta 2010 pa jo je pot ponesla v zasebno zdravstvo, kjer še danes sodeluje z več specialisti.  Leta 2018 se je pridružila tudi teamu  Juventina Clinic, kliniki Prof.dr.Uroša Ahčana. Med delom v porodništvu si je pridobila veliko izkušenj, ki so za življenje in delo zelo pomembne.  Na prvem mestu so ji zdravi odnosi v delovnem procesu in med pacienti. Je zelo zahtevna do sebe in zato tudi pri delu nikoli ne popušča.

blank blank

NIKA TEPEŽ

• diplomirana kozmetičarka, vizažistka

Preberi več

blank blank

Monika Pocajt

• Diplomirana Kozmetičarka

Preberi več

Rodila se je 25. 5. 1989 v Slovenj Gradcu in se leta 2004 vpisala v Srednjo zdravstveno šolo Celje, smer kozmetični tehnik, tam je leta 2008 maturirala in pridobila poklicni naziv kozmetični tehnik. Šolanje je nadaljevala na Visoki šoli za storitve, smer kozmetika. Leta 2012 je končala študij in pridobila naziv diplomiran kozmetik. Diplomirala je z diplomsko nalogo z naslovom Vpliv sončnih žarkov na kožo in vrednotenje posledic pod mentorstvom dr. Aleksandra Godića, dr. med., specialista dermatovenerologije. Izkušnje je pridobivala v kozmetičnem salonu, medicinsko-estetskem centru in v podjetju za zastopanje različnih kozmetično-negovalnih blagovnih znamk in aparatov za estetiko in medicino. Izkušnje ima na področju dela z laserjem Fotona, nege obraza s kozmetiko Comfort Zone, Skin Regimen, na področju preoblikovanja telesa z aparati (UltraShape Contour, VelaShape II, AWS Med system), z aparati za obraz (kisikova infuzija Oxygen, diamantna abrazija, OXYjet Nora Bode), z manikiro (permanentno in klasično lakiranje), ličenjem, depilacijo in masažo. Znanja nadgrajuje z udeležbo na izobraževanjih na področju kozmetike.

blank blank

mag. Jerneja Ahčan

• Specialistka pediatrije

Preberi več

Medicino je študirala v Ljubljani in diplomirala leta 1995. Leta 2000 je magistrirala, leta 2003 pa opravila specializacijo iz pediatrije.

Od leta 1995 do konca 2008 je bila zaposlena v UKC Ljubljana, na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja, kjer je bila tudi vodja pediatrične ambulantne dejavnosti. V univerzitetni ustanovi je poleg kliničnega dela, redno opravljala tudi znanstveno raziskovalno in pedagoško delo in objavila številne strokovne prispevke v domači in tuji literaturi, ter predavala na domačih in mednarodnih kongresih.

Svojo strokovno pot je deset let nadaljevala v zasebni ustanovi, kjer je bila nosilka koncesije za pediatrijo in nato ustanovila svojo koncesionarsko dejavnost Juventina Baby.

Je članica številnih združenj s področja pediatrije in infekcijskih bolezni (Slovenian Medical Association, Slovenian Pediatric Association, Slovenian Association of Infectious Disease, European Society for Paediatric Infectious Diseases).

Svoje znanje in izkušnje je pridobivala na številnih mednarodnih kongresih v Sloveniji in v tujini. Izobraževala se je na ugledni ustanovi National Hospital for Neurology and neurosurgery, Queen Square, London in privatni ustanovi Virginia Pediatric and Adolescent Medicine v Washingtonu.

Poleg svoje poklicne poti je pridobivala tudi pomembne življenjske izkušnje kot žena in mama Hane in Ivone in se dobro zaveda da zdravniki niso zgolj  strokovnjaki pač pa starši, preprosti ljudje, včasih tudi pacienti s prehladom, pljučnico, glavobolom, zato lahko s polno empatije skrbijo za svoje in vse druge otroke, ki potrebujejo strokovno pomoč ali zgolj lepo, vzpodbudno besedo.

V koncesionarski ambulanti Juventina Baby, ki jo je ustanovila leta 2019  postavlja skrb za zdravje  otroka na najvišje mesto in se trudi z bogatimi izkušnjami in znanjem zagotoviti  najvišji strokovni nivo in otroku prijazno obravnavo. Njen cilj so otroci zdravega telesa in zdravega duha kot unikati narave, ki se nas bodo spominjali po iskrenosti in dobronamernosti ne glede na vsebino trenutka.

Publikacije (povezava)

blank blank

Denis Baš

• Specialist pediatrije

Preberi več

Po končanem študiju na Medicinski fakulteti v Ljubljani in opravljenem licenčnem izpitu iz splošne medicine je leta 2013 z odliko zaključil specializacijo iz pediatrije. Poleg kliničnega dela aktivno sodeluje pri organizaciji strokovnih izobraževanj, je aktiven član mreže za raziskovanje okužb v pediatriji  ter aktiven član delovne skupine za oblikovanje ukrepov za spodbujanje deleža cepljenih v RS. Od leta 2016 je član Odbora za osnovno zdravstvo pri Zdravniški zbornici Slovenije in od leta 2019 podpredsednik Sekcije za primarno pediatrijo. Je tudi avtor in soavtor znanstvenih publikacij s področja pediatričnih infekcijskih bolezni in cepljenja ter predavatelj in moderator na domačih kongresih.  Svoje znanje prenaša tudi na mlajše rodove kot imenovani glavni mentor za področje pediatrije.

 

Publikacije (povezava)

blank blank

Teja Tomše

• Diplomirana medicinska sestra

Preberi več

Diplomiranla na Visoki zdravstveni šoli v Mariboru. Med študijem se udeležila humanitarne odprave študentov Medicinske fakultete in študentov Fakultete za zdravstveno nego. Po končanem študiju se zaposlila kot diplomirana medicinska  sestra v negovalni enoti, ambulanti za nujno in neprekinjeno pomoč in intezivni negi. Od leta 2016 pa kot pediatrična sestra na pediatričnem oddelku v Splošni bolnišnici Trbovlje. Dolga leta bila mentor dijakom Srednje zdravstvene šole. Od septembra 2019 pa del tima Juventina baby.

blank blank

Katja Turk

• Srednja medicinska sestra

Preberi več

OTROCI SO NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO IN nasmeh najlepši modni dodatek. Kot srednja medicinska sestra v pediatrični ambulanti na primarnem nivoju z velikim veseljem in navdihom spremljam otroške nasmehe in uživam v bogastvu otrok. Vsakodnevno delo tako z zdravimi kot bolnimi otroki me veseli in izpolnjuje. Želim, da bo Juventina Baby središče pametnih nasvetov, racionalnih ukrepov, dobrih misli in lepih besed, saj kot se mati treh živahnih deklic dobro zavedam pomena dobre pediatrične ambulante.

blank blank

Tea Bon Gorički

• dr. dent. med.

Preberi več

Študij dentalne medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani je zaključila leta 2001. Po opravljenem pripravništvu je začela poklicno pot v Zdravstvenem domu Šiška, po letu dni pa nadaljevala v zasebni ordinaciji za odrasle in otroke v Vodicah. Ordinacijo je kmalu prevzela in vodila.  Veliko število bolnikov in raznolikost dela so ji dali koristne izkušnje.

Od leta 2018 dela v in vodi Juventino Dental.

Redno se izobražuje doma in v tujini ter sledi trendom v stomatologiji.

blank blank

Jana Krapež

• dr. dent. med.
• specialistka za endodontijo in zobne bolezni

Preberi več

Rodila se je leta 1976 v Šempetru pri Gorici. Goriško gimnazijo je zaključila z odliko in se nato odločila za nadaljevanje šolanja na Medicinski fakulteti v Ljubljani, smer dentalna medicina. Leta 2001 je diplomirala, po opravljenem pripravništvu pa je svoje prve poklicne korake naredila v Zdravstvenem domu Cerknica kot splošna zobozdravnica za odrasle. Tam je tri leta delala v krasnem okolju s prijetnimi ljudmi, predvsem pa sodelovala z izjemnimi kolegi, ki so ji pomagali pri njenih začetkih in jo spodbujali k nadaljevanju strokovne poti. Leta 2005 je bila na razpisu Zdravniške zbornice izbrana kot kandidatka za specializacijo za zobne bolezni in endodontijo za ljubljansko regijo. Med letoma 2005 in 2007 je delala kot splošna zobozdravnica za otroke in odrasle v zobozdravstveni ordinaciji dr. Tee Bon v Vodicah, nato je leta 2007 pričela specializacijo na Stomatološki kliniki pod mentorstvom prof. dr. Aleša Fidlerja. Zaradi zanimivega, raznolikega in dinamičnega dela z možnostjo stalne strokovne rasti se je odločila nadaljevati poklicno pot na Stomatološki kliniki, tam je od leta 2008 zaposlena kot asistentka na Katedri za zobne bolezni ter od leta 2010 kot zobozdravnica specialistka na Centru za zobne bolezni in endodontijo.
Kot specialistka se ukvarja z zdravljenjem koreninskih kanalov zob (endodontsko zdravljenje zoba), zdravljenjem bolnikov z visokim tveganjem za karies, zobozdravstveno obravnavo sistemsko težko bolnih bolnikov ter zobozdravstveno obravnavo in spremljanjem onkoloških bolnikov (pred in med zdravljenjem rakavega obolenja ter po njem).

blank

doc. dr. Rok Gašperšič

• dr. dent. med.
• specialist za parodontologijo in ustne bolezni

Preberi več

Doc. dr. Rok Gašperšič se je rodil leta 1972 v Ljubljani. Po študiju stomatologije se je kot mladi raziskovalec zaposlil na Centru za ustne bolezni in parodontologijo Univerzitetnega kliničnega centra in tam leta 2002 opravil magisterij znanosti, leta 2006 specializacijo iz parodontologije in leta 2007 zagovarjal doktorat znanosti. Dodatno se je izobraževal na oddelku za parodontologijo Stomatološke fakultete Univerze Complutense v Madridu, ki ga vodi prof. Mariano Sanz. Leta 2008 se je delno zaposlil na Medicinski fakulteti v Ljubljani ter postal docent za področje ustnih bolezni in parodontologije. Sodeluje pri dodiplomskem izobraževanju pri predmetih ustne bolezni in parodontologija, gerontostomatologija in implantologija. Je glavni mentor specializantom parodontologije. Ukvarja se z znanstveno-raziskovalnim delom na področjih imunoloških in nevrogenih mehanizmov pri razvoju vnetnih procesov, z analizo bakterij zobnih oblog pri bolnikih s parodontalno boleznijo ter mehanizmi regenerativnih procesov, ki so pomembni za obnovo obzobnih tkiv.
Pri kliničnem delu se ukvarja s področji parodontologije, ustnih bolezni in implantologije. Poglobljeno se ukvarja z zdravljenjem različnih oblik parodontalne bolezni in bolezni ustne sluznice, postopki za obnovo (regeneracijo) obzobnih tkiv ter kirurško korekcijo razvojnih in pridobljenih nepravilnosti dlesni – parodontalno plastično kirurgijo. Izvaja tudi postopke za nadomeščanje izgubljenih zob z zobnimi vsadki, vključujoč kirurške tehnike za obnovo čeljustne kosti. Aktivno sodeluje pri projektih Združenja za ustne bolezni, parodontologijo in stomatološko implantologijo SZD ter Evropskega združenja za parodontologijo.

blank blank

Luka Prodnik

• dr. dent. med.

• dr. med.
• specialist maksilofacialne kirurgije

Preberi več

Rodil se je leta 1981 v Kranju. Leta 2000 se je vpisal na Medicinsko fakulteto v Ljubljani in leta 2007 diplomiral na smeri medicina. Po opravljenem pripravništvu in strokovnem izpitu se je kot zdravnik zaposlil na Kliničnem oddelku za maksilofacialno in oralno kirurgijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Na začetku leta 2015 je s pohvalo opravil specialistični izpit iz maksilofacialne kirurgije. Leta 2016 je na Medicinski fakulteti v Ljubljani diplomiral še na smeri dentalne medicine.
Na Kliničnem oddelku za maksilofacialno in oralno kirurgijo se podrobneje ukvarja z onkološko kirurgijo in rekonstrukcijo ustne votline, poškodbami obraznega skeleta in zob ter oralno kirurgijo. V ambulantnem okolju izvaja kirurške ekstrakcije in izklese zob, apikotomije, vodeno tkivno in kostno regeneracijo obzobnih tkiv in čeljustnic, predprotetično kirurgijo ter implantologijo.

blank blank

DR. ANA MARION

• dr. dent. med.

• specialistka stomatološke protetike

Preberi več

Študij dentalne medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani je zaključila leta 2013. Po končanem pripravništvu se je zaposlila v ZD Domžale. Od leta 2017-2020 je opravljala specializacijo iz stomatološke protetike na Stomatološki kliniki v Ljubljani in leta 2020 opravila specialistični izpit in pridobila naziv specialist stomatološke protetike.

blank blank

NEŽA BERRA

• srednja medicinska sestra

Preberi več

Šolanje na Srednji zdravstveni šoli je zaključila leta 2005. Že med šolanjem je pomagala v zobni ordinaciji in si nabirala izkušnje. Poklicno pot je začela v domu starejših občanov, nato pa nadaljevala kariero kot zobna asistentka. V zobni ordinaciji vestno opravlja administrativna dela, asistira pri vseh zobozdravstvenih posegih in skrbi za dobro počutje pacientov. Svoje znanje izpopolnjuje na različnih seminarjih in izobraževanjih.

blank blank

Nik Aleksader Toš

• vodja Juventina YOUNG

• študent medicine

Preberi več

Študent drugega letnika Medicinske fakultete v Ljubljani. Končal sem mednarodno šolo Gimnazije Bežigrad in ob tem ohranil smisel za humor, glasbeni talent, ljubezen do morja in podvodnega ribolova ter strast do dela, ustvarjanja in pomoči vsem, ki mojo pomoč potrebujejo, kjerkoli in kadarkoli.

blank blank

TAMARA KLARIĆ

• dr. med. spec. splošne kirurgije

Preberi več

Zaključila je študij na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 2003: leta 2004 pričela opravljati specializacijo s področja splošne kirurgije v Splošni bolnici Novo mesto in kasneje v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani in jo leta 2011 zaključila. V zadnjih petih letih je opravila več kot 1000 endovenskih laserskih operacij. Opravlja tudi laserske terapije perforatnih ven, mikroflebektomije, ultrazvočno vodeno sklerozacijo rekurentnih in perforantnih ven, sklerozacijo retikularnih ven in teleangiektazij. Poleg tega opravlja lasersko preoblikovanje telesa, prekokožne laserske posege kapilarnih in retikularnih ven, ablacije benignih lezij in tudi manjše kirurške posege. Je izkušena v ultrazvočni diagnostiki venskega sistema, od leta 2017 pa opravlja tudi ultrazvočne preglede arterij nog in vratu. Gostovala je na izobrževanjih v Life Care International, Dubai, UAE in Al Tai Medical Center Doha Qatar. Je članica Slovenskega združenja žilnih kirurgov ter evropskega foruma za venske bolezni (EVF).

blank

Nilvesa Fajić Berginc

• univ. dipl. psiholog

• specialistka klinične psihologije

• sistemska družinska in partnerska psihoterapevtka

Preberi več

Leta 2007 je diplomirala na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete v Ljubljani. Ves čas šolanja je bila Zoisova štipendistka. Leta 2015 je zaključila študij sistemske družinske psihoterapije na Katedri za psihiatrijo, Medicinske fakultete na Univerzi v Ljubljani, v sodelovanju z Londonskim inštitutom za družinsko terapijo. Leta 2019 je s specialističnim izpitom zaključila specializacijo iz klinične psihologije in prevzela vlogo vodje psihološke službe v javnem zdravstvenem zavodu Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna, kjer je redno zaposlena od leta 2008. Kot klinična psihologinja opravlja ambulantne in hospitalne psihološke storitve na področju učnih, čustvenih in vedenjskih težav otrok in mladostnikov. Obravnava vsakdanje, pa tudi tabu teme mladih in družin. Pri svojem delu uporablja znanstveno utemeljene metode in empirično preverjene diagnostične in terapevtske postopke. Velik pomen daje kvalitetni komunikaciji in sodelovanju s ključnimi akterji v otrokovem ožjem in širšem socialnem okolju. Zapisana je etičnim načelom Kodeksa poklicne etike psihologov Slovenije. Je redna in aktivna članica Zbornice kliničnih psihologov Slovenije. V osebni in poklicni sferi jo zanimajo medosebna raznolikost, razvoj posameznikovih potencialov in medosebnih odnosov. 

Juventina novice

Vpišite se v naše e-mail novičke ter pridobite strokovne modne in lepotne nasvete naših strokovnjakov.

Uspešno ste se naročili na glasilo

Pri poskusu pošiljanja zahteve je prišlo do napake. Prosim poskusite ponovno.

Juventina clinc will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.