Korekcija po predhodnih operacijah

Dojka kot osrednji del ženskega telesa je izpostavljena različnim boleznim, ki zahtevajo kirurško zdravljenje.

NAROČILO NA PREGLED
Korekcija dojk - prikaz

Opis posega

Pogosto so posledica predhodnih kirurških posegov spremenjena oblika dojke, asimetrija in brazgotine, ki ženske spremljajo vse življenje in jih spominjajo na težko življenjsko preizkušnjo ter jim vzbujajo negativna čustva.

Nenaraven in spremenjen videz dojk dodatno vpliva na izgubo samozavesti, zmanjšuje osebno zadovoljstvo, delovno sposobnost in ustvarjalnost. Z različnimi kirurškimi tehnikami, ki jih izberemo za vsako bolnico posebej, skušamo odpraviti estetsko motnjo, vzpostaviti telesno celovitost ter izboljšati psihološko stanje bolnice in kakovost njenega življenja.

Če je dojka po kirurškem posegu ali poškodbi nepravilne oblike, zahteva individualne rešitve, od kirurga pa obilo znanja, izkušenj in poznavanja različnih tehničnih možnosti. Končni cilj je telesna skladnost, simetrija. Pogosto uporabljamo kombinacije, preoblikovanje žlezno-maščobnega tkiva, dodajanje lastnega maščevja (lipofiling), zmanjšanje ali povečanje ene ali obeh dojk. Pred posegom so potrebni natančen pregled, pogovor, načrtovanje in naris. V določenih primerih je potreben tudi večstopenjski pristop. Operacija običajno poteka v splošni anesteziji in zahteva od eno- do dvodnevno bolnišnično zdravljenje. Pri popolni odstranitvi dojke lahko izberemo eno ali dvostopenjsko rekonstrukcijo s telesnim tkivom ali uporabo tkivnih razširjevalcev in anatomsko oblikovanih silikonskih vsadkov. Po operaciji svetujemo ustrezne, posebej oblikovane kompresijske nedrčke.

  • Before-Korekcija po predhodnih operacijah 5
    After-Korekcija po predhodnih operacijah 5
    Prej Korekcija po predhodnih operacijah 5 Potem
icon-img01

Trajanje posega
2 – 3 ure

icon-img02

Anastezija
splošna

icon-img03

Hospitalizacija
1 – 2 dni

icon-img04

Delo
1 – 3 tedne

icon-img05

Šport
3 – 6 tednov

Nega po posegu

Po operaciji se začne obdobje okrevanja, ki je glede na vrsto operativnega zdravljenja psihofizično različno naporno. Ko se vrnete v domače okolje, si zagotovite mir za počitek. Pripravljeni bodite na to, da boste potrebovali nekaj pomoči pri osnovnih potrebah. Pričakovano je, da vas bo po operaciji bolelo, intenziteta in trajanje bolečin pa se razlikujeta od posameznika do posameznika in sta odvisna od kirurškega posega, anatomije in osebnosti bolnika; dojemanje bolečine je subjektivno in ga med pacienti ni moč primerjati. Po tem posegu ob upoštevanju zdravnikovih navodil ni pričakovati hujših bolečin.

Celjenje ran je kompleksen proces na katerega vplivajo dobra kirurška tehnika, genetske lastnosti posameznika in njegovo splošno stanje. Da bi bile brazgotine čim lepše, uporabljamo napredno kirurško tehniko, reze skrijemo v kožne gube ali postavimo na mejo med dve estetski enoti, tkivo zašijemo v več plasteh, da razbremenimo tenzijo, tako da je vlek okolnega tkiva na rano čim manjši, pri šivanju kože pa uporabimo intradermalni šiv, ki na površini kože ne pušča sledi šivanja. V veliki meri je dobro celjenje ran odvisno tudi od vas samih. Nanj lahko pozitivno vplivate s počitkom in prilagojeno dejavnostjo, primerno nego, primerno prehrano in abstinenco od kajenja vsaj 4 tedne pred posegom in vsaj 2 tedna po posegu.

Pogosta vprašanja

Ali so možni zapleti?

Mednje sodijo izliv krvi (hematom), okužba, ki je redek zaplet, slabo celjenje ran (zlasti pri kadilkah), asimetrija bradavice in kolobarja, razvlečene oziroma hipertrofične brazgotine, asimetrija in spremenjena oblika ene ali obeh dojk.

KONTAKTIRAJTE NAS

Prek spodnjega obrazca smo vam z veseljem na voljo za vsa vprašanja ali naročilo na posvet.