Nega nohtov

  • NEGA NOHTOV
  • MANIKIRA
  • PEDIKURA

NEGA NOHTOV

Negovani in zdravi nohti so predpogoj, da roka postane zapeljiv del telesa in ob modnih dodatkih draguljarjev, urarjev zavidanja vredne unikatne umetnine.

Opis posega

Sistem IBX s toploto in UV/LED-svetlobo omogoča popolno nego ter zaščito šibkih in poškodovanih nohtov. Sistem IBX prodre v notranjost nohta ter z mešanico jojobinega in avokadovega olja utrjuje noht. Ta inovativni utrjevalec učinkuje od znotraj in ne na površini nohta kot drugi izdelki. Nanašamo ga na nohtno površino, vendar po končanem nanosu ni viden. Učinkoval bo v notranjosti nohta kot permanentni dodatek.

Postopek se začne z oblikovanjem nohtov in odstranitvijo obnohtne kožice, nato nadaljujemo s postopkom sistema IBX na nohtno površino. IBX spoji zgornje plasti nohta z interpenetrirajočo polimerno mrežo (IPN). Ta aktivna patentirana formula se samodejno oklene nohtne povrhnjice kot stalni dodatek, ki ga ni treba odstraniti.

Namenjen je osebam z mehkimi, razcepljenimi in krhkimi nohti, tako na rokah kot na nogah, ter osebam, katerih roke so na delovnem mestu izpostavljene vodi, razkužilom, čistilom ipd.

Postopki po posegu

Ustvari zaščitno plast pred nanosom permanentnega laka ter utrdi in pospeši rast naravnih nohtov. Število terapij je odvisno od poškodovanosti nohtov. Na začetku se priporoča obisk enkrat na teden. Ko nohti še okrevajo in imajo težave pri rasti so obiski priporočljivi vsaka dva tedna. Za vzdrževanje dobrega stanja nohtov ali pod permanentnim lakom pa priporočamo obiske na tri tedne.

Pogosta vprašanja

Ali so možni zapleti?
Med postopkom se lahko pojavijo srbečica, izpuščaji ali rdečica ali pa alergija na akril.

1. MANIKIRA

Opis posega

Pri ljudeh velikokrat opazimo roke, ki so odraz naše osebnosti. Zaradi nenehne izpostavljenosti potrebujejo skrbno nego, ki jo moramo izvajati tudi doma. Poleg urejanja in oblikovanja nohtov se lahko odločate med klasičnim lakiranjem z izdelki Vinylux ter permanentnim lakiranjem z izdelki Shellac in Indigo.

Pri manikiri nohte najprej oblikujemo in odstranimo obnohtno kožico, nadaljujemo pa z lakiranjem, ki ga je izbrala stranka. Permanentni lak se na nohte nanaša enako kot klasičen, vendar se suši pod LED-lučko, njegova obstojnost  je najmanj 3 tedne. Pri klasičnem lakiranju z izdelki Vinylux je obstojnost laka na nohtu tudi teden dni, brez prask in lusk. Na splošno je trajnost obeh načinov lakiranja odvisna od vaših aktivnosti oziroma načina dela z rokami.

2. PEDIKURA

Človek mora za zdravo telo narediti vsaj deset tisoč korakov na dan. Z urejenimi in zdravimi nohti to lažje uresničimo.

Opis posega

Skrbna in redna nega zmanjša tveganje za pojav otiščancev, kurjih očes in vraščenih nohtov. Že preprost otiščanec lahko vsak korak spremeni v nočno moro, polno bolečine in šepajoče hoje.

Po pogovoru s stranko in pregledu stopal se pediker odloči, kakšno pedikuro bo izvajal. Na voljo so pedikura deluxe, klasična in medicinska. Pri pedikuri deluxe namočimo noge v prijetno odišavljeno kopel, postrižemo nohte, naredimo piling s katerim odstranimo odmrle kožne celice, noge pa po želji tudi obložimo s parafinsko oblogo ali jih zmasiramo. Na koncu v stopala vtremo kakovostno vlažilno kremo in po želji nalakiramo nohte.

Pri klasični pedikuri namočimo noge v kopel, postrižemo nohte, odstranimo obnohtno kožico in odvečno poroženelo kožo na stopalih. Po želji stranki nalakiramo nohte.

Medicinska pedikura vključuje nego diabetičnega stopala, odstranjevanje trde kože, odtiskov, kurjih očes, obravnavo glivičnih obolenj in vraščenih nohtov. Zdravljenje lahko kombiniramo tudi z zdravili, laserjem ali kirurškimi tehnikami, ki jih izvajajo strokovnjaki v naši kliniki.

Zdrava stopala izboljšajo kakovost življenja.