Korekcija brade (Mentoplastika)

Oblika brade pomembno vpliva na videz obraza. Osebe pogosto obiščejo strokovnjaka zaradi hipoplazije, prirojene motnje, slabše razvite brade. Želijo si skladnosti obraza, zlasti pri pogledu s strani.

NAROČILO NA PREGLED

Opis posega

Pri vseh osebah je potreben natančen klinični pregled, v določenih primerih dodatna slikovna diagnostična obdelava in pregled pri maksilofacialnem kirurgu in zobozdravniku. Nato se natančno pogovorimo o prednostih in slabostih posega, vseh zapletih, rehabilitaciji in pričakovanem rezultatu.

Pogovorimo se tudi o možnosti sočasne korekcije brade in nosu, s katero lahko dosežemo še boljšo skladnost in lepši videz obraza.

Brado lahko korirgiramo z različnimi kirurškimi tehnikami, ki so lahko bolj ali manj invazivne.

Najpreprostejše so korekcije s tkivnimi polnili. Najpogosteje uporabljamo polnilo hialuronske kisline določene viskoznosti, ki zagotavlja zelo dober rezultat, ki pa ni trajen.

Druga možnost je  uporaba silikonskega vsadka, ki ga preko skritega, kratkega reza v kožni gubi pod brado položimo na spodnjo čeljust.

  • Before-Korekcija brade
    After-Korekcija brade
    Prej Korekcija brade Potem

Nega po posegu

Po posegu, odvisno od uporabljene tehnike, lahko  pričakujemo, da so na področju kirurških rezov prisotni blaga bolečina, oteklina, podplutba, občutek vleka, spremenjena občutljivost kože. Ti pojavi so na vseh operiranih delih in postopoma izvenijo v naslednjih tednih po operaciji. Po odstranitvi šivov svetujemo pravilno nego brazgotin ter kontrolne preglede skladno z navodili kirurga.

Pogosta vprašanja

Ali so možni zapleti?

Zapleti so: krvitev in tekočinska kolekcija, vnetje in razprtje rane, slabša občutljivost, brazgotine. Redko so možne tkivne reakcije na silikonski vsadek, ki imajo lahko za posledico premik vsadka ali spremembo videza. Rezultat  ni odvisen zgolj od kirurške tehnike in šivalnega materiala, pač pa tudi od lastnosti tkiva in sposobnosti celjenja.

KONTAKTIRAJTE NAS

Prek spodnjega obrazca smo vam z veseljem na voljo za vsa vprašanja ali naročilo na posvet.