Korekcija sramnih ustnic

Labioplastika je najpogostejši kozmetični ginekološki postopek, ki zajema odstranitev dela povečane male sramne ustnice in občasno povečanje velike sramne ustnice. Vzroki za tovrstno korekcijo so v 87% estetske narave, v 64% neudobje pri uporabi določenih oblačil ali v športni dejavnosti ter težave pri penetraciji. Raziskave so tudi pokazale, da omenjeni posegi v veliki meri vplivajo na samozavest, poleg estetskega izboljšanja vplivajo tudi na boljši funkcionalni rezultat.

NAROČILO NA PREGLED

Opis posega

Postopek poteka v lokalni anesteziji s sedacijo oziroma v splošni anesteziji. Pri posegu izrežemo odvečno in povešeno kožo in sluznico ter opravim preoblikovanje malih sramnih ustnic. Poseg traja približno 45 minut. Poznamo različne tehnike izreza sluznično kožnega dela. Navadno sluznico zašijemo z resorbilnimi šivi, ki se nato v nekaj tednih sami raztopijo. Po operaciji je področje nekoliko oteklo, boleče, zato bolnica doma omenjeni predel hladi in dobi analgetik. Zaradi lepšega izgleda se navadno sočasno napravi tudi lipofiling, to je postopek, pri katerem v lokalni anesteziji z večjo brizgalko ročno odvzamemo telesu lastno maščevje s trebuha ali notranje strani kolen, pripravimo manjše brizgalke prečiščene maščobe in jo vbrizgamo na natančno določeno mesto velikih sramnih ustnic in ga tako preoblikujemo. Postopek traja približno 60 minut in zajema tako odvzem lastnega maščevja, kot vbrizganje – infiltriranje maščevja.

Nega po posegu

Po posegu, odvisno od kompleksnosti posega, lahko pričakujemo, da so na področju kirurških rezov prisotni bolečina, oteklina, podplutba, občutek vleka, spremenjena občutljivost kože. Ti pojavi so na vseh operiranih delih in postopoma izvenijo v naslednjih tednih po poškodbi. Po posegu svetujemo počitek. Po odstranitvi šivov svetujemo pravilno nego brazgotin ter kontrolne preglede in telesne aktivnosti skladno z navodili kirurga.

Pogosta vprašanja

Ali so možni zapleti?

Med zaplete sodi dlje časa trajajoča oteklina, krvavitev, vnetje, brazgotina, prehodno slabša občutljivost, spremenjena oblika.

KONTAKTIRAJTE NAS

Prek spodnjega obrazca smo vam z veseljem na voljo za vsa vprašanja ali naročilo na posvet.