Korekcija asimetrije dojk

Zelo malo žensk ima popolnoma simetrični dojki. Pri približno četrtini sta po končanem telesnem razvoju dojki različne oblike in/ali velikosti.

NAROČILO NA PREGLED
korekcija asimetrije dojk - prikaz

Opis posega

Veliko žensk ima eno dojko za petino večjo od druge, kar še vedno sodi v okvir normalne naravne asimetrije. Dojki se lahko razlikujeta v obliki, položaju na prsnem košu, pa tudi v obliki ter velikosti bradavic in kolobarja. Posebna oblika dojke je tuberozna oblika, ko se žlezno tkivo kot skozi prstan boči preko razvlečenega kolobarja. Korekcija zahteva individualne rešitve, od kirurga pa obilo znanja, izkušenj in poznavanja različnih tehničnih možnosti. Končni cilj je telesna skladnost, simetrija. Pogosto uporabljamo kombinacije, preoblikovanje žlezno-maščobnega tkiva, dodajanje lastnega maščevja (lipofiling), zmanjšanje ali povečanje ene ali obeh dojk.

Pred posegom so potrebni natančen pregled, pogovor, načrtovanje in naris.

  • Before- Korekcija asimetrije dojk 2
    After- Korekcija asimetrije dojk 2
    Prej Korekcija asimetrije dojk 2 Potem
icon-img01

Trajanje posega
1 – 3 ure

icon-img02

Anastezija
splošna / sedacija

icon-img03

Hospitalizacija
1 dan

icon-img04

Delo
1 – 3 tedne

icon-img05

Šport
3 – 6 tednov

Nega po posegu

Po operaciji se začne obdobje okrevanja, ki je glede na vrsto operativnega zdravljenja psihofizično različno naporno. Ko se vrnete v domače okolje, si zagotovite mir za počitek. Pripravljeni bodite na to, da boste potrebovali nekaj pomoči pri osnovnih potrebah. Pričakovano je, da vas bo po operaciji bolelo, intenziteta in trajanje bolečin pa se razlikujeta od posameznika do posameznika in sta odvisna od kirurškega posega, anatomije in osebnosti bolnika; dojemanje bolečine je subjektivno in ga med pacienti ni moč primerjati. Po tem posegu ob upoštevanju zdravnikovih navodil ni pričakovati hujših bolečin.

Celjenje ran je kompleksen proces na katerega vplivajo dobra kirurška tehnika, genetske lastnosti posameznika in njegovo splošno stanje. Da bi bile brazgotine čim lepše, uporabljamo napredno kirurško tehniko, reze skrijemo v kožne gube ali postavimo na mejo med dve estetski enoti, tkivo zašijemo v več plasteh, da razbremenimo tenzijo, tako da je vlek okolnega tkiva na rano čim manjši, pri šivanju kože pa uporabimo intradermalni šiv, ki na površini kože ne pušča sledi šivanja. V veliki meri je dobro celjenje ran odvisno tudi od vas samih. Nanj lahko pozitivno vplivate s počitkom in prilagojeno dejavnostjo, primerno nego, primerno prehrano in abstinenco od kajenja vsaj 4 tedne pred posegom in vsaj 2 tedna po posegu.

Pogosta vprašanja

Ali so možni zapleti?

Mednje sodijo izliv krvi (hematom), okužba, ki je redek zaplet, slabo celjenje ran, asimetrija bradavice in kolobarja, razvlečene oziroma hipertrofične brazgotine, slabša občutljivost bradavice, nepravilna oblika ene ali obeh dojk. Korekcija asimetrije dojk je zahtevna naloga za kirurga. Ta potrebuje za dober rezultat obilo znanja in izkušenj ter individualen pristop. Bolnice mora tudi seznaniti s kasnejšimi spremembami oblike in velikosti dojk, ki bodo posledice hormonskih sprememb in sprememb v telesni teži.

KONTAKTIRAJTE NAS

Prek spodnjega obrazca smo vam z veseljem na voljo za vsa vprašanja ali naročilo na posvet.