Laserska terapija

  • LASERSKA TERAPIJA
  • LASERSKO ZDRAVLJENJE GLIVIČNIH OKUŽB NOHTOV
  • LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK

LASERSKA TERAPIJA

KOZMETIČNI POSEGI Z LASERSKO TEHNOLOGIJO

Sodobna laserska tehnologija omogoča malo agresivne, varne in učinkovite tretmaje tudi na področju kozmetike.

1. LASERSKO ZDRAVLJENJE GLIVIČNIH OKUŽB NOHTOV

Lasersko zdravljenje glivičnih okužb s sistemom Nd: YAG laserjem FOTONA omogoča hitro, učinkovito in neinvazivno odstranjevanje glivic.

Opis posega

Glivične okužbe nohtov, ki so v današnjem času precej pogoste, lahko prizadenejo tako nohte na prstih rok kot nog. Te okužbe so pogosto trdovratne in se rade ponavljajo. Postopek odstranjevanja z laserjem je hiter, učinkovit, preprost, varen, neboleč in prijazen do strank.

Glivično spremenjeni nohti so pogosto deformirani in zadebeljeni, zato je najprej treba stanjšati nohtno površino, da laserski žarki lažje prodrejo v globino. Z laserjem nato zajamemo celotno površini nohta in obnohtja, ob čemer stranka občuti toploto. Laser uniči glivice in v nadaljevanju omogoča izraščanje zdravega nohta.

Lasersko zdravljenje glivičnih okužb nohtov omogoča povrnitev zdravih in estetsko urejenih nohtov brez nevarnih stranskih učinkov.

Cilj terapije je, da noht v celoti preraste, kar se zgodi v 6–12 mesecih. Prvi rezultati so vidni po nekaj mesecih. Terapijo na osnovi pregleda dermatologa tudi kombiniramo z zdravili ali v izjemnih primerih s kirurškimi tehnikami.

Nega po posegu

Petnajstminutna terapija se izvaja enkrat na teden. Število terapij je odvisno od stopnje prizadetosti nohtov. O negi po postopku se posvetujte s terapevtom.

2. LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK

Medicinski laser Fotona Nd: Yag učinkovito in varno odstrani neželene dlake.

Opis posega

Poraščenost je estetski problem pri večini žensk in tudi moških. Laser Fotona Nd:Yag omogoča inovativni sistem termolize (toplotno uničenje) lasnih foliklov. Terapije so nežne, hitre in učinkovite, primerne za vse tipe kože, omogočajo pa dolgoročne rezultate brez vraščanja dlak, pordelosti ali vnetja kože. Terapija je lahko neučinkovita pri svetlih in puhastih dlakah.

Laserski žarki omogočajo odstranitev dlak brez nepotrebnih poškodb vrhnjih plasti kože. Energija laserja se selektivno absorbira v lasni čebulici (folikel) in jo tako trajno uniči. Za povečanje udobja med tretmajem površino kože hladimo in uporabljamo posebno oblikovan skener, s katerim natančno določimo in hitreje izvedemo tretma.

Medicinski laser Fotona Nd: Yag učinkovito in varno odstrani neželene dlake.

Nega po posegu

Po terapiji ni potrebna nobena posebna nega kože, lasni folikli odpadejo v 2–4 tednih. Glede na velikost obravnavane površine kože je potrebnih 6–10 terapij v 6-tedenskih razmikih, vendar le v primeru rasti novih dlak.

Pogosta vprašanja

Ali so možni zapleti?
Po posegu je obsevano področje lahko pordelo in rahlo oteklo, rdečina lahko traja do dva dni. Po postopku se je treba nekaj tednov izogibati sončnim žarkom in se zaščititi s sončno kremo z visokim zaščitnim faktorjem. Priporočljivo je tudi izogibanje vročim kopelim, plavanju in savnam prvih nekaj dni po obravnavi.