Pomlajevanje nadlakti

Pri pomlajevanju nadlakti sta ključnega pomena natančna ocena vzroka težav in primerna izbira tehnike.

NAROČILO NA PREGLED

Opis posega

Pri bolnikih z lokalno nakopičeno maščobo in dobro prožnostjo kože priporočamo liposukcijo. Če imajo veliko odvečne kože, pa jim običajno predlagamo standardno brahioplastiko z vzdolžnim izrezom kožno-podkožnega tkiva od pazduhe do komolca, s predhodno liposukcijo ali brez nje.

Danes poznamo več različnih kirurških tehnik odstranitve odvečne, ohlapne kože na nadlakteh. Poseg lahko kombiniramo z drugimi estetskimi posegi ali pa ga izvedemo samostojno. Pogosto se odločimo tudi za sočasno liposukcijo. Po predhodnem pogovoru in natančnem narisu izrežemo odvečno kožo od komolčne kotanje do pazduhe. Pri posameznih bolnikih moramo rez podaljšati tudi v pazduho. Brazgotino skušamo skriti na meji med notranjo in zunanjo stranjo nadlakti. Po izrezu natančno ustavimo krvavitev in zašijemo rano v več plasteh brez vidnih šivnih znakov. Poseg lahko poteka v splošni ali lokalni anesteziji in traja od eno do dve uri. Posledica posega je dolga tanka brazgotinska črta, nadlakti pa imajo lepšo, mladostnejšo obliko.

Po posegu so nadlakti lepše oblike, dolga brazgotina pa je navadno zaradi natančno izbranega položaja reza dobro skrita.

Nega po posegu

Po posegu bodo operativne rane zašite, čeznje bodo nameščeni adhezivni trakovi, na vsaki nadlakti bo nameščen po en dren, čez to pa obvezni material. Dreni so cevke, po katerih po operaciji odtekata preostala kri in sokrvica ter preprečujejo nabiranje tekočine. Navadno jih odstranimo na prvem kontrolnem pregledu (v 7 dneh po posegu), vendar pa je čas odstranitve odvisen od količine tekočine, ki izteka po posegu.Dokler imate drenažne cevke: po odpustu iz medicinskega centra do odstranitve drenažnih cevk ne odstranjujte obveznega materiala in ne močite operiranega področja. Pričakovano je, da vas bo po operaciji bolelo, intenziteta in trajanje bolečin pa se razlikujeta od posameznika do posameznika in sta odvisna od kirurškega posega, anatomije in osebnosti bolnika; dojemanje bolečine je subjektivno in ga med pacienti ni moč primerjati. Po tem posegu ni pričakovati hujših bolečin; te navadno izzvenijo v nekaj dneh po operaciji. Po operaciji sta prehodno vidni oteklina in podplutba. Oteklina se v prvih dneh po operaciji ob hlajenju zmanjša, podplutba pa izgine v treh tednih.

Pogosta vprašanja

Ali so možni zapleti?

So redki. Po posegu se pojavijo podplutba, oteklina in prehodno manjša občutljivost kože. Ti zapleti izzvenijo po dveh do treh tednih. Redko pride do odmrtja maščobe ali vbočenja kože, slabega celjenja, vnetja in čezmernega brazgotinjenja. Po posegu so nadlakti lepše oblike, dolga brazgotina pa je navadno zaradi natančno izbranega položaja reza dobro skrita. Pri pomlajevanju celotnega telesa pravilno izvedena brahioplastika bistveno prispeva k lepemu videzu. Brahioplastika je pogost estetski poseg. Ključnega pomena je dobro načrtovanje posega, katerega cilj je kar najbolje skriti brazgotinsko črto. Z novimi tehnikami in dodatno liposukcijo lahko ohranimo večino živčnih vlaken in bistveno zmanjšamo prehodno moteno občutljivost kože.

KONTAKTIRAJTE NAS

Prek spodnjega obrazca smo vam z veseljem na voljo za vsa vprašanja ali naročilo na posvet.