Lasersko odstranjevanje kožnih tvorb

Z laserjem lahko hitro in brez večjih brazgotin odstranimo številne benigne kožne tumorje, starostne pege in hiperpigmentacije.

NAROČILO NA PREGLED

Opis posega

Najpogostejše kožne spremembe, ki se pojavijo po tretjem desetletju starosti, so seboroične keratoze. Običajno so številne, predvsem na koži obraza, lasišča, hrbta in zgornjih okončin. Sprva se pokažejo kot ostro omejene, svetlo rjave lise, rahlo dvignjene nad ravnino okolne kože. S časom se zadebelijo, površina postane groba, nagubana in temneje pigmentirana, lahko tudi črna. Dajejo vtis, kot da so prilepljene na kožo.

  • Before-Odstranjevanje koznih tvorb 2
    After-Odstranjevanje koznih tvorb 2
    Prej Odstranjevanje koznih tvorb 2 Potem

Nega po posegu

Še nekaj dni po posegu se izogibajte ležanju na ravni podlagi (podložite si vzglavje), dvigovanju težjih bremen in težjim telesnim dejavnostim. 7 dni po posegu oziroma dokler koža ni zaceljena se izogibajte uporabi ličil.

Še 14 dni po posegu odsvetujemo kakršnekoli posege v predelu, kjer je potekalo zdravljenje z laserjem, in uporabo izdelkov, ki vsebujejo vitamin A.

6 – 12 mesecev po posegu odsvetujemo izpostavljanje močnemu soncu (uporabite kremo s SPF vsaj 30) in obiskom solarija.

Po posegu na obrazu so otekline pričakovane. Prvih nekaj dni po posegu se izogibajte vodoravnemu položaju telesa; počivajte v pol sedečem položaju. Tako preprečite zatekanje krvi v glavo in zmanjšate otekanje.

Na otekanje lahko pozitivno vplivate tudi s hladnimi obkladki, ki jih prvih nekaj dni po posegu nameščate na področje, kjer je potekal poseg, večkrat na dan po 20 min. Kasneje lahko pogostost ohlajanja glede na svoje počutje postopoma zmanjšate. Za hladne obkladke lahko uporabite za hlajenje prilagojene vrečke z gelom. Hladen predmet ovijete v čisto gazo ali ruto, da ne pride v neposreden stik s kožo. Bodite pozorni, da uporabljate hladne obkladke in ne ledenih, ki bi lahko povzročili omrzline.

Za hitrejšo obnovo kože svetujemo tudi ustrezno predpripravo in pooperativno nego z medicinsko kozmetiko.

KONTAKTIRAJTE NAS

Prek spodnjega obrazca smo vam z veseljem na voljo za vsa vprašanja ali naročilo na posvet.