Pomlajevanje z laserjem

Za korekcijo površinskih kožnih sprememb in pomlajevanje kože uporabljamo laserje, ki sevajo svetlobo daljših valovnih dolžin (2.940 nm), ki se dobro absorbirajo v molekulah vode.

NAROČILO NA PREGLED

Opis posega

Ob natančnem opisu poteka zdravljenja, pričakovanih rezultatih in možnih zapletih je treba ustvariti realno pričakovanje. Za odstranitev nekaterih sprememb je dovolj enkratno zdravljenje, pri drugih poteka zdravljenje v večtedenskih presledkih. Vsaj od štiri do osem tednov pred zdravljenjem in po njem moramo omejiti izpostavljenost soncu. Lasersko zdravljenje bolnikom ne povzroča večjega neugodja. Glede na vrsto posega ali velikost in lokalizacijo kožne spremembe ter glede na starost bolnika se odločimo za ustrezno obliko anestezije. Manjše spremembe pri odraslih običajno zdravimo brez predhodne anestezije, v večini preostalih primerov uporabimo lokalno anestezijo v obliki mazila EMLA, ki ga pol ure pred posegom nanesemo na obsevano področje. Zdravljenje večjih sprememb zahteva lokalno ali splošno anestezijo. Pri invazivnih pomlajevalnih tehnikah so učinki zdravljenja zelo opazni, vendar pa so stranski pojavi in obdobje celjenja nekoliko daljši.
Z vsakim prehodom laserskega žarka odstranimo vrhnjo, od sonca, kajenja in drugih dejavnikov poškodovano ter spremenjeno plast kože. Z laserjem tudi stimuliramo celice v koži (fibroblaste), ki posledično proizvajajo nov kolagen, bistveni element kakovostne in lepe kože. Sodobni laserji nam omogočajo uporabo različnih nastavitev in ročnikov, ki jih prilagajamo vsakemu posamezniku posebej. Z laserjem lahko zgladimo statične kožne gube. Učinki so v primerjavi z drugimi metodami trajnejši.

  • Before-Pomlajevanje 1
    After-Pomlajevanje 1
    Prej Pomlajevanje 1 Potem

Nega po posegu

Po posegu se začne obdobje okrevanja, ki je glede na vrsto laserskega posega (jakost delovanja, število prehodov, velikost točke delovanja, način delovanja) psihofizično različno naporno. Ko se vrnete v domače okolje, si zagotovite mir za počitek. Še 6 ur po posegu se izogibajte ležanju na ravni podlagi (podložite si vzglavje), dvigovanju težjih bremen in težjim telesnim dejavnostim. Pričakovano je, da vas bo po operaciji bolelo, intenziteta in trajanje bolečin pa se razlikujeta od posameznika do posameznika in sta odvisna od kirurškega posega, anatomije in osebnosti bolnika; dojemanje bolečine je subjektivno in ga med pacienti ni moč primerjati. Bolečine navadno izzvenijo v nekaj dneh po operaciji. Po operaciji sta prehodno vidni oteklina in rdečina. Oteklina se v prvih dneh po operaciji ob hlajenju zmanjša, rdečica pa izgine v treh tednih. Še 14 dni po posegu odsvetujemo uporabo izdelkov, ki vsebujejo vitamin A. 6–12 mesecev po posegu odsvetujemo izpostavljanje močnemu soncu (uporabite kremo s SPF vsaj 30) in obiske solarija. Svetujemo uporabo priporočenih mazil za nego kože.

Pogosta vprašanja

Ali so možni zapleti?

Lasersko pomlajevanje je relativno varen postopek pomlajevanja kože, zapleti so redki. Opisane so pordelost, oteklina, okužba, motnje v pigmentaciji kože, brazgotine. Pazljivost je potrebna že pri izbiri bolnikov, saj je treba izločiti tiste s temno poltjo in čezmernim brazgotinjenjem. Ljudje z latentno okužbo z virusom herpes simplex morajo pred posegom preventivno jemati protivirusno zaščito.

KONTAKTIRAJTE NAS

Prek spodnjega obrazca smo vam z veseljem na voljo za vsa vprašanja ali naročilo na posvet.