Lasersko pomlajevanje nožnice

Med najpogostejše in zelo zaželene estetske posege v področju ženskih spolnih organov sodi tudi tako imenovano lasersko zatezanje nožnice ali laser vaginal tightening oziroma pomlajevanje – rejuvenacija.

NAROČILO NA PREGLED

Opis posega

Znani so številni kirurški postopki zoženja nožnice, ki pa imajo za posledico večji poseg, brazgotino, možnost poškodbe živčevja in posledično slabšo občutljivost ter daljše obdobje okrevanja. V zadnjih letih pa je na področju laserskega zdravljenja in pomlajevanja nožnice velik korak naprej naredilo slovensko podjetje Fotona, ki je izdelalo laser in ročnik, namenjen tovrstnim postopkom. To je nova, neinvazivna terapija, ki deluje na fototermalnem zatezanju sluznice in fascije v področju nožnice. Uporablja se ER:Yag laser valovne dolžine 2940 nm s posebnim ročnikom, ki omogoča krožno sevanje laserskega žarka 360 stopinj ter segrevanje sluznice in mehkih tkiv nožnice, kar ima za posledico nastanek novega kolagena, remodeliranje in posledično zožanje nožnice. Postopek je mnogo manj invaziven od klasičnih kirurških tehnik, ima bistveno manjše število komplikacij in ga bolnice zelo dobro sprejemajo. Omenjena procedura se izvaja po natančnem protokolu, z več prehodi laserskega žarka, ki pregrejejo celotno steno nožnice.

Nega po posegu

Po terapiji bolnica ne potrebuje nobene posebne oskrbe oziroma zdravil. Svetujemo, da teden dni nima spolnega odnosa.

Pogosta vprašanja

Ali so možni zapleti?

Ali obstajajo študije o učinkovitosti?
Preliminarne klinične študije so pokazale, da je omenjeni postopek enostaven, učinkovit, hiter in varen, ki pomaga pri korekciji prekomerne raztegnjene nožnice, bodisi zaradi poroda ali naravnega staranja. Študije in objektivne meritve so pokazale v povprečju približno 20 % zoženje.

Kaj je vzrok težav?

Nožnica je struktura, ki je sestavljena iz sluznice in mišičja, je bogato oživčena in ožiljena. Zlasti ob številnih porodih ter starostjo se mišična vlakna in ostala tkiva raztegnejo, zato postane nožnica ohlapna, brez ustrezne podpore, slabšega tonusa, razvlečena, kar lahko vodi tudi do funkcionalnih težav.

Ali postopek vpliva na spolnost?

V modernem svetu se o spolnih odnosih bolj odprto in iskreno pogovarjajo, zato ljudi tudi zanima kako lahko dosežejo večji užitek pri spolnem odnosu, povezan s telesnimi danostmi, zato so omenjeni postopki v zadnjih letih doživeli pravi razcvet v zahodni družbi. Študije objavljene v znanstvenih časopisih so pokazale, da je spolni užitek neposredno povezan z frikcijskimi silami med spolnim odnosom, frikcija pa je povezana s premerom nožnice. Tako ima ohlapna nožnica negativni učinek pri užitku v spolnem odnosu.

KONTAKTIRAJTE NAS

Prek spodnjega obrazca smo vam z veseljem na voljo za vsa vprašanja ali naročilo na posvet.